Datum: 31-05-2023 - 17:40
18
okt
'17

College beantwoordt vragen over topinkomens

Er werken bij de gemeente Noordwijk geen mensen die meer verdienen dan de norm. Dat geldt ook voor de inhuurkrachten.

En dan met name specialisten. Dat blijkt uit de antwoorden van het college op vragen van de fractie PvdA-Groenlinks Noordwijk. Graag goed verantwoorden “Bent u bereid om op een transparante manier de raadsleden inzage te geven aan de kosten die de organisatie uitgeeft aan externe krachten en mocht u van mening zijn dat raadsleden dit hadden kunnen weten, kunt u dan aangeven waar we dat kunnen lezen?”, aldus de fractie. Jaarstukken leveren de gegevens In de beantwoordingsbrief geeft het college aan dat deze informatie al is opgenomen in de jaarstukken van 2016. Maar, zo meldt het college: “Als er behoefte is dan kunnen we jaarlijks een apart overzicht naar de gemeenteraad sturen. Daarnaast vullen we jaarlijks verplicht - via de website van de Wet Normering Topinkomens - gegevens van medewerkers en externen die boven de norm uitkomen.”

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.