Datum: 08-06-2023 - 07:58
12
dec
'17

College beantwoordt vragen van D66 Noordwijk over beleid t.a.v. parkeren en stallen

Het college van burgemeester en wethouders heeft de vragen beantwoord van D66 Noordwijk over het beleid dat gaat over het parkeren van voertuigen.

 

“Bent u met ons van mening dat in de toekomst strikt(er) toepassing moet worden gegeven aan het geformuleerde hoofddoel: "parkeren op eigen terrein oplossen", mede om daarmee meer draagvlak voor nieuwbouw(her)ontwikkelingen te bewerkstelligen?”, is de eerste vraag die de partij stelt.

Beter benutten

“Nee. In het Parkeeronderzoek Noordwijk aan Zee is een aantal aanbevelingen gedaan, die op 23 februari jl. door de gemeenteraad zijn overgenomen. De eerste aanbeveling uit dit rapport is: Zet maximaal In op 'beter benutten'. Dit betekent dat ook andere parkeervoorzieningen dan het eigen terrein worden benut”, aldus het college-antwoord.

Een nota waar inwoners rechtszekerheid aan ontlenen

Er komen meer zaken aan bod in de brief. Zoals de aangekondigde actualisatie van de Nota Stallen en Parkeren. Waarvoor geldt: “Iedere ontwikkelende partij en de omgeving daarvan kan op zichzelf rechtszekerheid ontlenen aan de Nota Parkeren en Stallen”, aldus het college in zijn schrijven

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.