Datum: 26-03-2023 - 11:49
22
mrt
'18

Noordwijk Buiten opent seizoen met eetbare tulpen

In Kwekerij en Theedrinkerij Noordwijk Buiten zijn dit voorjaar eetbare tulpen te plukken. Vanaf eerste paasdag, 1 april, is de kwekerij weer geopend.

 

Voor het tweede jaar op rij zijn honderden exclusieve tulpensoorten te bezichtigen in de showtuin die gratis te bezoeken is. Daarnaast zijn er tientallen bijzondere soorten te plukken. Deze staan niet alleen mooi in een vaas, maar misstaan ook niet op een bord. Doordat de tulpen onbehandeld zijn en biologisch geteeld, zijn ze eetbaar. De bloemblaadjes smaken fris en ze hebben een knapperige bite. Ze zijn leuk als garnering van gerechten.

De tulpentuin aan de Leeweg is vanaf 1 april te bezoeken. De openingstijden van Noordwijk Buiten zijn veranderd, de kwekerij is zaterdag, zondag en maandag open van 10.00 tot 18.00 uur.

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.