Datum: 27-09-2023 - 18:27
15
apr
'18

WERELDWINKEL EN FAIR TRADE OP BOERENMARKT VELDZICHT

Zaterdag 21 april wordt bij Streekmuseum Veldzicht de jaarlijkse ‘Boerenmarkt’ georganiseerd. Een markt met veel en gevarieerde streekproducten en activiteiten. Én met de Fairtrade Werkgroep Noordwijk en de Wereldwinkel Noordwijkerhout.  

 

Eerlijke producten

De Boerenmarkt met ambachtelijke, ‘eerlijke’, streekproducten is een uitgelezen plek om ook aandacht te vragen voor andere ‘eerlijke’ producten. En om te laten zien dat iedereen iedere dag eenvoudig zelf een bijdrage kan leveren aan duurzame armoedebestrijding. Heel makkelijk, door te kiezen voor Fairtrade producten. In de supermarkt, op het werk of in een restaurant.

De Noordwijkse Fairtrade Werkgroep en de Wereldwinkel Noordwijkerhout werken nauw samen om Fairtrade producten overal in de toekomstige nieuwe gemeente verkrijgbaar te maken en om zoveel mogelijk informatie over het belang van eerlijke handel te geven.

Op de Boerenmarkt kan iedereen bij de Fairtrade/Wereldwinkelkraam kennismaken met originele cadeaus en (h)eerlijke levensmiddelen uit andere culturen. Producten gemaakt met respect voor mens en milieu en voor een rechtvaardige prijs. Door een Fairtrade-product te kopen kan iedereen een bijdrage leveren aan een menswaardig bestaan voor kleine ondernemers,  zoals bijvoorbeeld zilversmeden, pottenbakkers, koffieboeren, en werknemers in Fairtrade-bedrijven.  

Restaurantactie

Ter gelegenheid van de Boerenmarkt organiseert de Fairtrade Werkgroep ook een speciale kaartenactie. Iedere bezoeker kan daarmee eenvoudig meehelpen om het gebruik van Fairtrade-producten verder te verbreiden. Met de bij de kraam verkrijgbare kaarten kan aan de managers van favoriete lokale eetgelegenheden gevraagd worden om meer Fairtrade-gerechten te serveren.

Naar onder meer het mooie voorbeeld van Grand Hotel Huis ter Duin dat zich al sterk inzet om bij te dragen aan duurzaamheid in het algemeen en Fairtrade in het bijzonder. Van internationaal vermaard vijfsterrenhotel tot boerenmarkt, Fairtrade producten passen overal.

Schijnwerpers

Behalve consumenten zijn ondernemers dan ook van harte welkom om zich bij de Fairtrade/Wereldwinkelkraam te laten informeren. Diverse Noordwijkse bedrijven onderscheiden al door hun grote aandacht en inzet voor Fairtrade. Het voornoemde Huis ter Duin, maar bijvoorbeeld ook ‘De Poppenkraam’ en ‘Roses Only’ zijn lichtende voorbeelden. En zo zijn er nog meer. De Fairtrade Werkgroep zet ondernemers, verenigingen en andere organisaties die zich ook aan Fairtrade verbinden graag uitgebreid in de schijnwerpers.

Waar: Boerenmarkt Streekmuseum Veldzicht. Herenweg 114. Noordwijk

Wanneer: Zaterdag 21 april, 10 -17 uur Toegang vrij

 

foto's ©Willem Krol

{gallery}10777{/gallery}

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.