Datum: 26-03-2023 - 11:59
12
jan
'19

Winterfeest 2.0 in De Schelft Noordwijkerhout met Carnavalsvereniging De Noortukkers

Vrijdagavond 11 januari vond in een kolkende De Schelft in Noordwijkerhout Winterfeest 2.0 plaats. Een carnavalsavond speciaal bestemd en georganiseerd voor mensen met een beperking. De carnavalsvierders kwamen vol enthousiasme in grote getale naar de Schelft om een geweldige carnavalsavond neer te zetten. Deze editie is georganiseerd door...

alle carnavalsverenigingen uit de Bollenstreek die ook allen met hun prinsenparen aanwezig waren om er een fantastisch feest van te maken. De Noortukkers uit Noordwijk, De Kaninefaaten, De Keiebijters en De Tulpkabouters uit Noordwijkerhout, De Duinknijnen uit De Zilk, uit Voorhout de Bokken, uit Lisse de Gaapstokken, De Saksen uit Sassenheim en de carnavalsvereniging uit Hillegom hebben met een speciaal samengestelde commissie 'Winterfeest 2.0' er voor gezorgd om het carnavalsfeest voor deze doelgroep doorgang te laten vinden nadat Stichting de Zevensprong had besloten om het feest niet meer te organiseren om verschillende redenen. Heel veel mensen waren enthousiast om mee te helpen het feest nieuw leven in te blazen, maar liefst drie sponsoren melden zich om te ondersteunen.

Speciaal voor het Winterfeest was er ook een prinsenpaar gekozen die voorgingen in het feestgedruis. Prins Dion en Prinses Kim. Dion woont in een woongroep aan de Albertus van Velsenstraat in Noordwijk en Kim woont in een leuke woongroep Villa Delfia Mossenest in Noordwijkerhout. Dion houdt erg van carnaval en vond het een eer dat hij door het prinsenpaar van carnavalsvereniging de Saksen gevraagd is om prins te zijn.

In het dagelijks leven werkt Dion bij de Haaloppers waar hij oud papier ophaalt en samen met zijn collega's houdt hij op meerdere locaties in Noordwijk de milieupleintjes van de gemeente schoon en netjes. Kim werkt in Noordwijkerhout bij Brownies en Downies, een lunchzaak waar jongeren met een beperking werken. Het leukste vindt zij om bestellingen op te nemen en deze uit te serveren.

Op deze avond werd ook stil gestaan bij het feit dat voorheen Stichting de Zevensprong maar liefst 45 jaar de organisatie voor het jaarlijks winterfeest op zich heeft genomen. De heer Frans Snaar nam namens de Zevensprong een woord van dank en een mooie bos bloemen in ontvangst.

De avond zat vol met optredens, de Keietoeters, de Mexicano's en de Koetillers zorgden er om de beurt voor dat er een grote polonaise werd ingezet. De Bollenband zorgden voor gezellige muziek met hun optreden. De Jeugd dansgarde van de Kaninefaaten en de junioren dansgarde van de Keiebijters zetten een spetterend optreden neer, trio 1+1=2 zongen hun grootste hits net als Gerrit heen en weer. Tussendoor zorgde DJ petit er voor dat de voetjes lekker van de vloer gingen. 

Het eerste Winterfeest 2.0 was een zeer geslaagde editie dat zeker volgend jaar herhaald gaat worden.

Foto's in de fotogalerij BON. Meer foto's bij Blik Op Noordwijkerhout.

 

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.