Datum: 31-01-2023 - 09:02
13
jan
'19

Ria Vink-van den Berg winnaar van Maestro 2019 georganiseerd door de Harpe Davids.

Zaterdagavond 12 januari vond de grote finale plaats van Maestro, een groot muzikaal gebeuren geïnspireerd op het alom bekende televisie programma. De Harpe Davids uit Noordwijkerhout organiseerde Maestro ter gelegenheid....

van de fusie tussen Noordwijk en Noordwijkerhout/De Zilk. Op 13 oktober 2018 was de start van Maestro met maar liefst 8 kandidaten, bestaande uit  'bekende' Noordwijkers en Noordwijkerhouters: Jan Rijpstra, Joke Brouwer, Arnold Geerlings, Els Bax, Leontine van der Klugt, Ton van den Burg, Ria Vink en Henri de Jong gaven in een volle St. Jeroenskerk de aftrap van een bijzondere muzikale gebeurtenis.

Ria Vink, Ton van den Burg, Henri de Jong en Joke Brouwer bleven over voor de volgende ronde die gehouden werd op 3 november 2018 in de Duinpan in De Zilk. Uiteindelijk kwamen Ria Vink en Ton van den Burg als finalisten uit de bus voor de grote finale in De Schelft in Noordwijkerhout op zaterdagavond 12 januari 2019. In een bomvolle De Schelft, alle 600 beschikbare kaarten waren uitgegeven, genoot het publiek van de twee Maestro's die met volle overtuiging het orkest van De Harpe Davids goed onder controle hielden.

Beide dirigeerden twee muziekstukken, waarvan een reeds in een eerdere editie was uitgevoerd, en een totaal nieuw stuk om de moeilijkheidsgraad wat op te voeren.  Naast de twee Maestro's was er ook voldoende ruimte voor andere optredens.Teddy van den Burg zong twee nummers mee met het orkest, en het leerlingenorkest liet horen wat zij tot nu toe geleerd hadden. De avond werd humoristisch en vakkundig aan elkaar gepraat door Ard Zandbergen (Bollenstreek Omroep) en Sjaak van den Berg (Wethouder).

Zoals u in het eerder geplaatste berichtheeft kunnen lezen was er nog een grote verrassing voor Marit Hogervorst-Bierhoff. Nietsvermoedend zat zij in het orkest toen burgemeester Hermans-Vloedbeld het podium betrad en het woord nam. Allereerst sprak de burgemeester haar enthousiasme en waardering uit voor het muzikale spektakel wat op touw was gezet door de Harpe Davids en hun vele vrijwilligers. Daarna was het de beurt voor Marit die uit het orkest werd gehaald en een koninklijke onderscheiding in ontvangst mocht nemen.  

Voordat de jury met hun beslissing kwam, kwamen alle acht deelnemers nog een keer het podium op. Om de beurt mochten zij nog een keertje het orkest dirigeren, elke 30 seconden moesten zij hun plaats af staan aan de volgende dirigent.

De vakkundige jury bestond uit Herma van Piekeren, Carin Meijland en Peter van den Berg. Zij hadden de moeilijke taak om de uiteindelijke winnaar aan te wijzen, maar na lang beraad kwam dan toch Ria Vink als de winnaar uit de bus. Voorzitter van de Harpe Davids, Bas van der Tang, had de eer om de Maestro award uit te reiken.Tevens werd bekend gemaakt dat er een vervolg komt van Maestro in 2020.

De avond werd beëindigd met het spelen en zingen van het speciaal door Kees Putman geschreven Fusie lied op de melodie van 'Daar in dat kleine cafe'. Het was de bedoeling dat de tekst in beeld zou verschijnen zodat iedereen mee kon zingen maar dat mislukte helaas.

Gelukkig was Kees Putman zelf aanwezig in de zaal. Het orkest werd even stil gelegd, Kees sprong op het podium en zong vol overgave het nieuwe fusie lied dat snel werd opgepakt door het publiek, dat vrolijk mee deinde en zong. Binnenkort verschijnt hier de tekst van het fusie lied.

Foto's BON.

 

{gallery}11100{/gallery}

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.