Datum: 26-09-2023 - 18:42
14
jan
'19

Succesvol NK voor twirlvereniging KNA

Op 12 en 13 januari heeft twirlvereniging KNA Noordwijk weer meegedaan aan het Nederlands Kampioenschap twirl in het Topsportcentrum in Almere. Onbetwist kampioen in de preteen kampioensklasse is Roos den Besten geworden. Alles was wat ze deed was raak, de moeilijkste elementen kwamen voorbij. Het leverde haar 3 gouden medailles op voor zowel 1baton, 2baton als dancetwirl. Daarmee was het nog niet klaar....

want samen met Iris Sassen werd ook de eerste plaats als duo binnengehaald.

Iris Sassen en Lynn van der Zanden verdeelden vervolgens de tweede plaatsen op 1baton (Iris), 1baton (Iris) en dancetwirl (Lynn). Nederlands Kampioen Super-x-strut werd Lynn van der Zanden. Al deze podiumplekken leverden een EK-ticket op. Iris Sassen en Lynn van der Zanden gaan ook nog mee naar het EK als reserve voor respectievelijk dancetwirl en 1baton.

Al in december vond de selectie plaats voor de jongste twirlers in de juvenile kampioensklasse. Floor van der Linden (11) wist zich met twee zilveren medailles te plaatsen voor het EK op de onderdelen 1Baton en dancetwirl. Het Europees Kampioenschap twirl is in het aankomend Paasweekend van 17 t/m 21 april in Lignano Sabbiadoro Italië.

Ook in de beginners en intermediateklasses was KNA goed vertegenwoordigd. Er werd volop gestraald op de vloer, de routines zagen er weer geweldig uit en het roze gekleurde publiek ging geregeld uit haar dak. Ook hier stroomden de medailles binnen. Lisette Wiebes (preteen beginner dancetwirl) en Aurora Koper (senior beginner 2baton) scoorden beiden brons. Rilana van Egteren (junior intermediate 1baton en dancetwirl) haalde het zilver binnen op de beide onderdelen waar ze aan meedeed. Jytte de Graaf (senior intermediate dancetwirl) mocht een bronzen medaille mee naar huis nemen.

Het juniorenteam van KNA deed mee met twee onderdelen: twirl- en danceteam. Dit team is dit jaar helemaal van samenstelling gewijzigd. In zeer korte tijd hebben de trainsters het voor elkaar gekregen een goed op elkaar ingespeeld team neer te zetten. De meiden hebben alles gegeven op de vloer. Helaas leverde dit net geen goud op, maar wel twee hele mooie zilveren podiumplaatsen. Nieuwsgierig en wil je meer weten over twirlen? Kom gerust eens kijken bij de training op maandag of vrijdag tussen 18 en 21 uur in sporthal Duinwetering of kijk op www.knanoordwijk.nl.

{gallery}11103{/gallery}

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.