Datum: 26-03-2023 - 10:58
12
dec
'19

Met Koen van Toen naar Invasiestranden in Normandië.

Op 6 juni 2019 was het 75 jaar geleden dat de landing van de Geallieerde Strijdkrachten plaatsvond op de stranden van Normandië. Ofwel D-Day. Het begin van het einde van de Tweede Wereldoorlog in Europa. De film “De langste dag” spreekt tot ieders verbeelding als indrukwekkend verslag van de Operatie “Overlord”, zoals de invasie in Normandië officieel wordt genoemd...

Ook meer recente films als “Saving private Ryan” en de serie “The Band Brothers” geven een tastbaar beeld van deze grootste militaire operatie ooit, waarin vele jonge mensen het leven lieten voor onze vrijheid. Zelf lopen over de invasiestranden brengt D-Day nog dichterbij. Zeker als je ter plekke word meegevoerd in de verhalen van een ervaren gids. Samen de gedenkwaardige plaatsen bezoekt, die tijdens de landingen in juni 1944 een belangrijke rol speelden.

Zoals de Pegasusbrug, waar de eerste parachutisten landden, Sainte Mère Eglise, waar John Steele met zijn parachute aan de kerktoren bleef hangen, en het beruchte La Pointe du Hoc, waar de Amerikaanse soldaten met touwen en ladders onder constante beschieting, naar boven moesten klimmen om de Duitse kanonnen uit te schakelen. En niet te vergeten de immens grote begraafplaatsen, waar het echt duidelijk wordt hoeveel militairen er zijn gesneuveld.

Een bezoek aan “D-Day Normandië” krijgt een extra dimensie als je dit samen met anderen kunt doen. En wel van 15 t/m 19 april a.s. tijdens een vijfdaagse touringcarreis naar de invasiestranden. Vanuit een centraal gelegen hotel in Caen neemt de Noordwijkse D-Day deskundige Koen Marijt je mee in zijn verhaal langs de historische plaatsen in Normandië.

De reis – met vertrekgarantie - wordt georganiseerd door Beleef ’t Samen Groepsreizen en uitgevoerd in een VIP touringcar met 30 zitplaatsen. De reisinformatie en het volledige programma vind je op www.koenvantoen.nl/normandie-2020 waar je ook kunt reserveren.

Meer informatie : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. T 81 47 55 40 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - T 06 53 62 20 51

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.