Datum: 03-02-2023 - 20:38
25
nov
'13

De Noordwijker Van Het Jaar aan het woord

Tijdens het Nieuwjaarsgala van 2014 zal de nieuwe Noordwijker Van Het Jaar bekend worden gemaakt. Helmus Wildeman, huidig Noordwijker Van Het Jaar, vertelt over zijn beleving van het winnen van deze eretitel voor Noordwijkers.

 

Wat was uw eerste reactie nadat u hoorde dat u genomineerd was?

Heel verrast, ik had er wel vaker van gehoord, maar stond er nooit echt bij stil. Ik vond het een hele mooie verrassing.

Hoe werd er gereageerd na de bekendmaking van de nominaties?

Heel enthousiast. Mijn vrouw moest best even wennen, maar vond het toch wel erg leuk en verder heb ik louter positieve reacties mogen ontvangen.

 

Wat was uw verwachting bij de verkiezing, hoe schatte u uw kansen in?

33% kans, haha. Ik hield er toch wel rekening mee dat er een reële kans bestond dat ik het zou worden. Ik had om die reden ook een klein bedankwoordje voorbereid. Toen de burgemeester halverwege zijn speech was, besefte ik toch wel dat ik het zou worden. Ik voelde me toch best trots en vereerd dat ik Noordwijker Van Het Jaar was geworden.

 

Hoe heeft u de periode ervaren nadat u als winnaar bekendgemaakt werd?

De eerste paar maanden heb ik veel reacties en felicitaties mogen ontvangen van bekenden, maar ook gewoon van mensen op straat. Overal in winkels waar ik kwam werd ik aangesproken, dat vond ik natuurlijk erg leuk. Daarnaast ben ik geïnterviewd door Dorine Holman voor ‘Kernpunten’, een blad over de oude dorpskern van Noordwijk. Tevens ben ik gevraagd zitting te nemen in een jury. Al met al vond ik het een ontzettend mooie ervaring en ben ik erg blij met alle positieve reacties. Ik voel mij vooral vereerd om Noordwijker Van Het Jaar te mogen zijn.

 

Kandidaten 2014

Stichting Nieuwjaarsgala Noordwijk zoekt kandidaten voor aanstaande editie van de verkiezing. Een geschikte kandidaat is een Noordwijker die zich al langere tijd verdienstelijk maakt op een breed maatschappelijk terrein, zoals bijv. op gebied van zorg, sport, kunst of cultuur. Deze persoon moet initiatieven hebben ontplooid die een positieve bijdrage hebben geleverd aan het Noordwijkse leefklimaat.

 

Het aanmelden van kandidaten kan nog t/m donderdag 5 december via de website www.nieuwjaarsgala.nl.

Onder de inzendingen worden vrijkaarten voor het Nieuwjaarsgala verloot.  Voor meer informatie over de verkiezing kunt u terecht op de website van het Nieuwjaarsgala.

{gallery}3824{/gallery}

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.