Datum: 02-04-2023 - 02:23
25
nov
'13

'De mooiste file'-flyer overhandigd aan Bas Brekelmans

Op vrijdag 22 november jl. brak wethouder Bas Brekelmans (VVD/Jes) van Economie en Toerisme een lans voor een krachtige promotie van Noordwijk als Bloemenbadplaats. Hij deed dit toen hij de flyer in ontvangst nam over De Mooiste File, het bloemenfestijn dat volgend jaar plaatsvindt op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 mei op de Koningin Wilhelmina Boulevard.

De folder werd uitgereikt door Alfons Morssink, voorzitter van de Stichting Bloem en Zee, de organisatie die het jaarlijkse evenement in 2014 voor de 19e keer organiseert. De rozenspeciaalzaak Rosesonly in het nieuwe straatje De Keuvel bij de Kerkstraat in Noordwijk Binnen vormde het uitgelezen decor voor de feestelijke presentatie van het programma.

 

Imago

De ligging van de winkel Rosesonly markeert heel goed het snijvlak van badplaats en bloemen, aldus de wethouder. De combinatie van die twee – badplaats en bloemen – is volgens hem precies het kenmerk dat het imago van Noordwijk moet bepalen. Nog meer dan nu al het geval is, want juist in die combinatie is de badplaats uniek. Hij prees de Stichting Bloem en Zee die dit met haar activiteiten haarscherp aanvoelt. En overigens niet als enige. Brekelmans noemde de internationaal opererende organisatie Amsterdam Marketing, die de schoonheid van de ‘Flowers of Amsterdam’ overal ter wereld onder de aandacht brengt. Noordwijk moet daar zelf ook duidelijker in zijn en dat gaat ook gebeuren, kondigde hij aan.

Landmark

Een brainstormsessie met vertegenwoordigers van een aantal betrokken organisaties, zoals de Stichting Bloem en Zee, Beleef de Bollenstreek en Noordwijk Marketing, leverde vijf concrete ideeën op. Als eerste noemde de wethouder het realiseren van een soort landmark dat naar de bloemen verwijst, bijvoorbeeld een hoge tulp op de boulevard. Als tweede suggestie kwam de mogelijkheid naar boven van een groot bloemenbed op het strand. Als derde een beachparty en als vierde een beach fashionshow. Als vijfde plan werd geopperd de bloemenshow die elk najaar plaatsvindt ook in het voorjaar te houden. Ten slotte wees hij nog op de motie die de gemeenteraad heeft aangenomen om het Panorama Tulipland naar Noordwijk te halen. Ook daarvoor zal hij zich inspannen, zegde hij toe.

{gallery}3825{/gallery}

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.