Datum: 27-01-2023 - 22:35
07
dec
'13

Peuteropvang bij Basisschool De Schapendel

Na de kerstvakantie, vanaf 6 januari 2014, zal De Kindervilla Wereld, de kinderopvang te Noordwijkerhout, die hoge kwaliteit en service nastreeft, een intensieve samenwerking aangaan met Basisschool De Schapendel in de wijk Boerenburg.

Deze gezellige basisschool, die ook haar deuren heeft geopend voor kinderen die extra zorg en aandacht nodig hebben ziet in De Kindervilla Wereld een geschikte partner om peuters opvang te bieden in een veilige en vertrouwde omgeving. Het kind staat centraal en de samenwerking met de ouders.

 

Onder het motto :“Samen voor uw kind ” zal gestreefd worden naar een passend aanbod voor ieder kind.

Kinderen uit één gezin kunnen door deze samenwerking allemaal naar dezelfde school, maar ook nieuwe ouders zijn van harte welkom. Zowel de gemeente Noordwijk als de Sophiastichting hebben hun akkoord gegeven voor dit nieuwe samenwerkingsverband en juichen het initiatief toe. Beiden willen het onderwijsaanbod voor peuters kwalitatief op een hoger plan brengen en het oudercontact stimuleren.

Dit is een speerpunt voor het taalaanbod VVE , waarvoor subsidie wordt verleend vanuit de gemeente en controle plaatsvindt door de onderwijsinspectie.

 

Zowel De Schapendel als De Kindervilla Wereld werken nauw samen met ouders en richten zich op kwalitatief goed onderwijs. Er wordt in samenspraak een doorgaande lijn doorgevoerd, zodat peuters die deze peuterschool bezoeken makkelijk door kunnen stromen naar de kleuterbouw van Basisschool De Schapendel. Van de peuterklas kan een kind van vier jaar doorstromen naar groep 1 op dezelfde school. Zowel de peuters als de kleuters werken met een dagritme en verwerken de leerstof in thema’s. De juf van de peuterschool bespreekt als het kind vier wordt welk aanbod nodig is. Het leeraanbod wordt op elkaar afgestemd zodat de kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen en zich daardoor veilig en geborgen voelen. De kleuterjuffen en de peuterjuf zullen onder één dak  dagelijks gaan samenwerken en de kinderen kunnen spelenderwijs alvast wennen aan de school.

 

Voor meer informatie over de peuterschool kunt u contact opnemen met Basisschool De Schapendel of De Kindervilla Wereld.

www.schapendel.nl: 071-3613477

www.dekindervillawereld.nl: 071-3640090

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.