Datum: 27-01-2023 - 22:02
20
dec
'13

Nominaties ’Noordwijker van het Jaar’ 2013/2014 bekend

Traditioneel wordt tijdens het Nieuwjaarsgala op 2 januari in de Hotels van Oranje de nieuwe “Noordwijker van het Jaar” bekendgemaakt. De jury heeft uit alle inzendingen een zorgvuldige selectie gemaakt van drie personen die kans maken op de titel.

 

Voorwaarden

Niet iedere willekeurige Noordwijker maakt kans om de eretitel te winnen. De “Noordwijker van het Jaar” moet een ingezetene van Noordwijk zijn die zich op breed maatschappelijk terrein gedurende een groot aantal jaren verdienstelijk heeft gemaakt. Daarbij heeft deze persoon initiatieven ontplooid en processen in gang gezet die een positieve bijdrage geleverd hebben aan de Noordwijkse samenleving.

 

Genomineerden

De jury, bestaande uit burgemeester Lokker, een vertegenwoordiging van personen van de lokale media, huidig ‘Noordwijker van het Jaar’ Helmus Wildeman en de sponsors van het gala, hebben drie personen genomineerd voor de eretitel.  Alle kandidaten zijn uitvoerig beoordeeld en uiteindelijk is unaniem een keuze gemaakt. De gelukkigen zijn:


Anne Cor Groeneveld
:
Als voorzitter van de DAG (Dutch Aviation Group) brengt Anne Cor veel mensen naar Noordwijk. Zo was hij animator van de inhuldiging van André Kuipers en bracht hij dit jaar voor Noordwijk de F16 op de boulevard. “Anne Cor zorgt ervoor dat wanneer je aan de ruimtevaart denkt, je aan Noordwijk denkt.”

 

Dorine Holman:
Een bevlogen Noordwijkse met een hart voor cultuur en een gave voor organiseren. Zij zet Noordwijk op de kaart met nationaal en internationaal spraakmakende festivals en herdenkingen als; Schrijvers Binnen, Nacht van de Russische literatuur en het Henriette Roland Holst jaar. Ook brengt zij cultuur onder de Noordwijkse bevolking met bijna wekelijkse evenementen voor het Cultuurcafé.


Jan de Ridder:

De fractievoorzitter van het CDA heeft zich dit jaar met succes ingezet voor een nieuwe locatie voor de Voedselbank en zet zich al langere tijd in voor ‘mensen die het nodig hebben’. Deze nestor van de Noordwijkse politiek neemt volgend jaar een stapje terug binnen het CDA, maar dit betekent niet dat hij dat ook op andere vlakken doet.

Uitreiking

Op 2 januari zal Burgemeester Lokker namens de jury in de Hotels van Oranje tijdens het Nieuwjaarsgala de “Noordwijker van het Jaar” bekendmaken. Dan zal duidelijk worden wie deze felbegeerde titel voor het jaar 2014 mag voeren. De huidig “Noordwijker van het Jaar” Helmus Wildeman zal uiteraard bij deze bijeenkomst niet ontbreken.

 

Sponsoring

Naast de huidige sponsoren is het Nieuwjaarsgala ook altijd op zoek naar nieuwe sponsoren. Bent u geïnteresseerd neem dan contact op met Eline Post via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Kaartverkoop Nieuwjaarsgala & winactie

Als u ook bij het Nieuwjaarsgala aanwezig wilt zijn kunt u voor kaarten terecht op de website of via de bekende verkoopadressen. Via Facebook maakt u iedere week kans op 2 vrijkaarten door deel te nemen aan de speciale winactie. Het gala raakt ieder jaar opnieuw uitverkocht, dus wees er op tijd bij. Voor meer informatie en contactmogelijkheden zie www.nieuwjaarsgala.nl

Volg het Nieuwjaarsgala ook op Social Media zoals Twitter en Facebook.

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.