Datum: 02-04-2023 - 02:03
06
jan
'14

Onderzoek gemeenten naar effecten windmolenparken

Op initiatief van de gemeente Noordwijk gaan kustgemeenten intensiever samenwerken in het onderzoek naar de effecten van windmolenparken op zee. Dit schrijft het college van burgemeester en wethouders in een brief aan de gemeenteraad.

Met name een haalbaarheidsstudie van het Rijk naar windenergie binnen de 12 mijl brengt de gemeenten tot deze nauwere band. Onder begeleiding van een stuurgroep onderzoeken zij de negatieve gevolgen van zichtbare windparken op de kustbeleving en de lokale economieën. Ook onderzoeken zij alternatieve locaties voor windparken buiten zichtsafstand. De resultaten worden gebruikt bij bestuurlijke overleggen en lobbytrajecten voorafgaande aan besluitvorming op Rijksniveau en zo nodig bij de formele besluitvormingsprocedures.

 

Link

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.