Datum: 27-09-2023 - 22:37
29
jan
'14

Expositie “Beestenboel” bij Galerie SteigerART.

Hoe hebben kunstenaars hun favoriete dieren verbeeld? Er is in de expositie werk te zien van de galeriehouder Rian Verbeek en kunstenaars Nicoline Heemskerk en Inge Hauser.

 

Tot en met eind maart is er in de galerie aan de van Limburg Stirumstraat 17 te Noordwijk het werk te zien uit hun rijk gevarieerde collectie met als thema: Beestenboel, dieren in de kunst.

Dieren geven sfeer, ze zorgen voor een vrolijke noot en voor iets sierlijks of bieden een element van ontroering.

Nicoline Heemskerk (1967), studeerde in 1999 af aan Kunstacademie Wackers te Amsterdam, werkt als zelfstandig kunstschilder en illustrator in Warmond. Ze maakt kleurrijke schilderijen en gaat geen thema uit de weg. Vaak staat een dier of mens centraal in een omgeving waarin van alles gebeurt. Heel bekend zijn de “Jump-koe”-schilderijen en  (kind-) portretten. Ze werkt meestal in het atelier maar ook op locatie en  in opdracht. Nicoline heeft in 2012 meegedaan met het programma van Nelleke Groenteman “Sterren op het doek” en heeft daar Linda de Mol geportretteerd in haar “Jump-koe”-stijl. Voor meer informatie zie www.nicoline-heemskerk.com

Inge Hauser (1942), volgde vele lessen vanaf 1985 bij vele ervaren beeldhouwers en Raku stokers. Het meeste plezier beleeft  Inge in het maken van losse dierobjecten en samengestelde dierplastieken, die uitgevoerd worden in een eigen ontwikkelde bronsglazuur en zich lenen voor opstelling  in de buitenlucht. Voor meer informatie www.ingehauser-keramiek.nl

 

Galerie SteigerArt, van Limburg Stirumstraat 17 te Noordwijk.

Openingstijden; Woensdag,  vrijdag en zaterdag van 13.30 tot 17.00 uur

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.