Datum: 27-01-2023 - 22:41
28
aug
'14

Rederijkersplein opnieuw inrichten

Het college van burgemeester en wethouders zal de gemeenteraad vragen om € 50.000,- beschikbaar te stellen voor het opnieuw inrichten van het Rederijkersplein. Het geld moet komen uit het budget ‘onvoorzien structureel’.

Parkeerkoffer

Het is nodig omdat de Lidl uitbreidt en aanpassingen van het plein wenst. De supermarkt heeft de gemeente gevraagd om het plein aan te passen, gericht op het creëren van extra parkeerplaatsen. Het idee is een zogeheten parkeerkoffer te bouwen. De Lidl heeft aangeven te willen meebetalen. Zo’n € 135.000,-.

Vervroegen

Met dit voorstel vervroegt de gemeente het onderhoud van het plein. Dat stond pas over enkele jaren gepland. Het is echter slim om nu de samenwerking met de Lidl goed te benutten. Het voorstel is dat de gemeente deels bijdraagt uit het onderhoudsplan groen en deels bijdraagt uit het budget onvoorzien. De omwonenden kennen de plannen. Er is met hen goed overlegd.

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.