Datum: 02-10-2023 - 13:21
17
dec
'14

Nominaties ’Noordwijker van het Jaar’ bekend

Traditioneel wordt tijdens het Nieuwjaarsgala op 2 januari in Grand Hotel Huis ter Duin de nieuwe ‘Noordwijker van het Jaar’ bekendgemaakt. Uit alle inzendingen die de afgelopen weken bij de Stichting Nieuwjaarsgala zijn binnengekomen heeft de jury donderdagavond 11 december drie personen genomineerd die kans maken op de titel ‘Noordwijker van het Jaar’.

 

‘Noordwijker van het Jaar’

Inwoners uit de regio Noordwijk konden de afgelopen weken kandidaten aandragen voor de verkiezing. De ‘Noordwijker van het Jaar’ moet een ingezetene van Noordwijk zijn die zich op breed maatschappelijk terrein gedurende een groot aantal jaren verdienstelijk heeft gemaakt. Daarbij heeft deze persoon initiatieven ontplooid en processen in gang gezet die een positieve bijdrage geleverd hebben aan de Noordwijkse samenleving.

Genomineerden

Na een uitvoerige beoordeling door de jury, bestaande uit de nieuwe Burgemeester Jan Rijpstra, een vertegenwoordiging van personen van de lokale media, de huidige ‘Noordwijker van het Jaar’ Dorine Holman en de sponsors van het gala, zijn de volgende drie personen genomineerd voor de eretitel:

Genomineerde 1: Martine Zeeman Martine Zeeman is een stille kracht en bevlogen Noordwijkse met een creatief brein en een hart voor cultuur. Al meer dan tien jaar is Martine de bedenkster van vele theatervoorstellingen. In het kader van het Maria Montessori Memorie jaar in Noordwijk heeft Martine zich als documentairemaakster ingeleefd in Maria Montessori waarover zij vervolgens een prachtige musical en documentaire heeft geproduceerd. Nu is Martine bezig met een revue van ‘Binders en Zeeërs’.  Martine is een theatervrouw in hart en nieren en gedreven door één hoger doel: mensen te verbinden. En zo vervult zij een belangrijke rol voor de Noordwijkse gemeenschap.

Genomineerde 2: Jan Heus

Jan’s bevlogenheid voor de Noordwijkse gemeenschap begon al als 7-jarige jongen toen Jan met zijn moeder meeging om kaartjes te verkopen voor de Bejaardentochten. Dit resulteerde later in de Minder Validen tochten waar Jan 30 jaar lang de leiding over had. Verder heeft Jan jarenlang als vrijwilliger met veel plezier en passie zijn steentje aan de Noordwijkse samenleving bijgedragen. Bijvoorbeeld als Schipper bij de Scouting; lid van de Ouderraad van De Witte School; vrijwilliger bij Jeroen (24 jaar); penningmeester bij het Genootschap Oud Noordwijk (16 jaar). Bovendien heeft Jan als oprichter en inspirator van de Atlantikwall Stichting deze permanent op de Noordwijkse kaart gezet en een stuk cultuur en geschiedenis van Noordwijk veilig gesteld. Jan is met recht een bevlogen vrijwilliger en heuse inspirator voor de Noordwijkers.

Genomineerde 3: Thomas Steenvoorden

Thomas is dit jaar maar liefst 25 jaar werkzaam als vrijwilliger bij de Koninklijke Nederlandsche Reddingsmaatschappij. Als jonge jongen startte hij zijn opleiding bij de KNZHRM, waarna hij op de oude reddingsboot Curt Carlsen zijn eerste ervaringen opdeed als bemanningslid. Inmiddels is Thomas al een aantal jaren schipper van de snellere en geavanceerde Paul Johannes. Gedurende deze periode heeft hij door zijn tomeloze inzet vele mooie reddingen verricht, maar ook helaas reddingen met minder goede afloop. Thomas bereikt over een aantal jaren de maximale leeftijd als bemanningslid op een reddingsboot en zal dan het stokje overdragen aan de nieuwe schipper in opleiding. Thomas is voor de Noordwijkse gemeenschap een rots in de branding.

Uitreiking

Op 2 januari zal Burgemeester Jan Rijpstra namens de jury tijdens het Nieuwjaarsgala in Grand Hotel Huis ter Duin de ’Noordwijker van het Jaar’ bekendmaken. Dan zal duidelijk worden wie deze felbegeerde titel voor het jaar 2015 mag voeren.

Kaartverkoop Nieuwjaarsgala & winactie

Als u ook bij het Nieuwjaarsgala aanwezig wilt zijn kunt u voor kaarten terecht op de website of via de bekende verkoopadressen. Via Facebook maakt u iedere week kans op 2 vrijkaarten door deel te nemen aan de speciale winactie. Het gala raakt ieder jaar opnieuw uitverkocht, dus wees er op tijd bij. Voor meer informatie en contactmogelijkheden zie www.nieuwjaarsgala.nl

Volg het Nieuwjaarsgala ook op Social Media zoals Twitter en Facebook.

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.