Datum: 26-03-2023 - 11:43
14
jan
'15

KEES POSTHUMUS: THEATER OVER PAULUS

Op woensdagavond 28 januari spelen Kees Posthumus en Juul Beerda hun muzikale theatervoorstelling Paulus, in het oog van de storm’ in Noordwijk.

 

Paulus verschijnt op het toneel als de apostel van de vrijheid. Vanaf het moment dat hij het licht heeft gezien en een stem heeft gehoord, zal Paulus gepassioneerd en onvermoeibaar de vrijheid voor ieder mens verkondigen. In een decor van fok- en grootzeilen en op de klanken van een accordeon onderzoekt hij de mogelijkheden en grenzen van zijn grootse vrijheid.

Hij reist. Hij schrijft. Hij preekt. Hij is de grootste reiziger uit zijn tijd. Hij schrijft brieven die wereldberoemd zouden worden. Hij preekt voor Joden en heidenen, met wisselend succes, zijn boodschap van bevrijding. Zonder Paulus geen christendom.

De organisatie is in handen van de Protestantse Gemeente Noordwijk.

‘Paulus, in het oog van de storm’ wordt gespeeld door Kees Posthumus (tekst, zang en spel) en Juul Beerda (techniek, muziek en spel). Regisseur is Heleen Hennink. Dit is hun vijfde productie, na Op het leven!, Menno Simonszoon, Arminius! Rekkelijk! en Calvijn op bezoek.

LOCATIE: Buurtkerk , Hoofdstraat 10, in Noordwijk aan Zee.

AANVANG: 20.00 uur

TOEGANG:  € 10,-

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.