Datum: 27-09-2023 - 16:27
23
mrt
'15

NL Doet: Elf kuub zand voor vernieuwde paden

Voorhout – Vrijwilligers hebben zaterdag 21 maart in het Overbosch alle bestaande zandpaden vernieuwd. Meer dan twintig medewerkers van Radisson blu Palace Hotel uit Noordwijk zetten zich samen met enkele dames van de Ladies Circle Voorhout en vrijwilligers van de Stichting Vrienden van het Overbosch vol in.

Ze presteerden het om maar liefst 140 kruiwagens met zand (11 kuub in totaal!) over de zandpaden uit te storten. Het eindresultaat mag er wezen; een volledig nieuwe deklaag van de zandpaden.

Maar daar bleef het niet bij: 36 nieuwe meidoorns en sleedoorns zijn langs de Leidsevaart gezet; hierdoor wordt het Overbosch de komende jaren veelkleuriger en nóg vogelvriendelijker. Ook stapten twee van de NL Doet-vrijwilligers met waadpakken in de grote vijver om daar het drijfhout te verwijderen en tegelijkertijd waterplanten langs de kanten neer te zetten. De wandelaars in het Overbosch kunnen voortaan ook genieten van veertien informatiebordjes op palen, waarop de verschillende en bijzondere boomsoorten beschreven staan. Het materiaal hiervoor werd gesponsord door Van Schooten Bouwmaterialen. De vrijwilligers van NL Doet waren zelf ook enthousiast; na een heerlijke en welverdiende lunch stelde ze: ‘Tot volgend jaar!’

{gallery}6219{/gallery}

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.