Datum: 27-01-2023 - 22:16
21
apr
'15

Beach Cleanup Noordwijk (foto update)

Zondag 19 april 2015 gaf de Noordwijkse strandwethouder Pieter Jan Barnhoorn het startsein voor de Beach Cleanup van het Noordwijkse strand.

Een aantal enthousiaste vrijwilligers ging bij strandpaviljoen Take 2 het strand op om zwerfvuil te verzamelen. Behalve de vuilniszak en een grijper, kregen zij ook een lijst mee om te noteren wat zij vonden. Het is de vierde keer dat Noordwijk meedoet aan de Beach Cleanup. Beach Cleanup is een landelijke manifestatie tegen zwerfafval op het strand. In etappes maken vrijwilligers de Noordzeekust schoon. Van Cadzand in Zeeland tot aan Schiermonnikoog. Elke keer zo’n 10 kilometer per etappe. Met steeds een andere ploeg. Noordwijk streeft naar een schoon strand. Beach Cleanup is belangrijk. Het helpt mensen te beseffen dat zwerfafval vervuilend is. Maar Noordwijk organiseert meer voor een schoon strand. De kustgemeente mag de QualityCoast-vlag en de Blauwe Vlag voeren.

Wethouder Pieter Jan Barnhoorn op het Noordwijkse strand samen met deelnemers aan de Beach Cleanup.foto Ruud van Drunen

{gallery}6354{/gallery}

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.