05
jul
'15

Arriva biedt voordelig openbaar vervoer in de zomer

Vervoerder Arriva wil inwoners en toeristen in Zuid-Holland deze zomer stimuleren om een uitstapje te maken in de provincie. Arriva verstrekt daarom het gratis tijdelijke abonnement Arriva Zomerkorting, waarmee bus- en treinpassagiers in juli en augustus automatisch 40% korting krijgen op de ritprijs als ze tijdens de daluren of in het weekend reizen.

Bovendien kunnen reizigers via kortingsbonnen en vouchers voordelige regiodagkaarten kopen in de bus.

 


Arriva Zomerkorting

Bus- en treinreizigers met een (anonieme of persoonlijke) OV-chipkaart kunnen het gratis abonnement aanvragen via arriva.nl/zomerkorting. Zodra het abonnement op hun kaart staat, krijgen ze in de maanden juli en augustus 40% korting als ze reizen in het weekend of tijdens de daluren. De korting wordt gegeven op de ritprijs die geldt bij gebruik van een OV-chipkaart, waarbij rekening wordt gehouden met eventuele leeftijdskorting (4 t/m11 jaar en 65+). Er kan één abonnement worden aangevraagd per OV-chipkaart. Voor meer informatie en de voorwaarden kunnen reizigers kijken op arriva.nl/zomerkorting of bellen met de klantenservice van Arriva: 0800 - 023 25 45 (gratis). Een OV-chipkaart kan worden aangevraagd via ov-chipkaart.nl of bij een van de Arriva Stores.


Stap in voor een uitstapje
Arriva heeft deze zomer voor haar regio’s in Zuid-Holland ook folders laten maken met kortingsbonnen voor de bus. Daarmee kan de reiziger voor (maximaal) twee personen een regiodagkaart bij de buschauffeur kopen voor € 2,- per persoon. Op deze kaart kan de reiziger vanaf 9.00 uur (doordeweeks, maar ook in het weekend) onbeperkt binnen de regio reizen met de bussen van Arriva. Per volwassene mogen drie kinderen (4 t/m 11 jaar) gratis meereizen. Wie een NEE-NEE- of NEE-JA- sticker heeft of de folder heeft gemist, kan de folder ophalen bij een Arriva Store in de buurt (op=op).


Via arriva.nl/ovdagen kan nog eens zes keer een voucher worden gedownload waarmee de reiziger voor (maximaal) acht personen een regiodagkaart bij de buschauffeur kan kopen voor € 4,- per persoon. Binnen die reisgroep krijgen drie kinderen (4 t/m 11 jaar) per volwassene hun actiedagkaart gratis. De voorwaarden staan op arriva.nl/ovdagen.