Datum: 27-01-2023 - 22:04
06
okt
'15

Zeven jaar cel geëist tegen verdachte steekpartij café Noordwijk

De officier van justitie eiste op dinsdag 6 oktober zeven jaar gevangenisstraf tegen een 26-jarige man uit Noordwijk die verdacht wordt van poging moord, omdat hij een andere man in zijn buik stak. De steekpartij vond plaats in de nacht van 26 op 27 maart 2015 in een café in Noordwijk.

 

De verdachte was die avond rond 22.00 uur het café binnengelopen met een andere man. Zij gingen daar iets drinken en op een gegeven moment ontstond er een ruzie tussen het slachtoffer en de verdachte. Een woordenwisseling liep al snel uit op een gevecht. De verdachte en de man met wie hij was, werden naar buiten begeleid, maar kwamen even later weer binnen en liepen op het slachtoffer af. Er ontstond weer een gevecht. Meerdere getuigen zagen dat de verdachte een groot steekwapen in zijn handen had.

Het slachtoffer werd in zijn buik gestoken. Een getuige handelde adequaat door gelijk een ambulance te bellen en deze met het slachtoffer tegemoet te rijden zodat het slachtoffer sneller medische hulp kon krijgen. Als dit niet gebeurd was, had het slachtoffer de steekpartij waarschijnlijk niet overleefd.

Poging moord
De officier is van mening dat de 26-jarige man zich schuldig heeft gemaakt aan poging moord. Uit sms’jes (onder andere aan de president van zijn motorclub) die de man stuurde vlak na de eerste vechtpartij, blijkt namelijk dat hij iemand om het leven wilde brengen. Het was ook zijn afweging om na de eerste vechtpartij met een groot mes het café weer binnen te gaan, ook al probeerde zijn vriend hem nog tegen te houden, en direct op het slachtoffer af te stappen. Hij stak met het mes in de buik van de man: een plek die zoals iedereen weet fataal kan zijn. De verdachte is dus het café binnengestapt met de intentie om de man om het leven te brengen. Het is niet te danken aan de verdachte dat de man het geweld heeft overleefd, maar aan de getuige die een ambulance waarschuwde en direct met het slachtoffer in de auto stapte. Het slachtoffer zal de rest van zijn leven last hebben van de gevolgen van de steekpartij.

De officier van justitie vindt het gemak waarmee de verdachte over ging op zeer ernstig geweld heel zorgelijk. De man is in het verleden vaker veroordeeld voor geweldsdelicten. Alles bij elkaar wegende, eiste de officier van justitie een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van zeven jaar.

Schijn van onaantastbaarheid
De 26-jarige man was ten tijde van het misdrijf lid van de motorclub Trailer Trash Maro Djipen, een afsplitsing van de motorclub Trailer Trash Travellers. Het OM en de politie geven hoge prioriteit aan strafrechtelijke onderzoeken tegen leden van dergelijke motorclubs. Met het gemeentebestuur wordt een front gevormd tegen strafbare feiten als intimidatie, geweld en wapenbezit. Het doel van de overheid is om de leden hun schijn van onaantastbaarheid af te nemen

 

zie item: Klik hier

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.