Datum: 31-01-2023 - 08:45
26
okt
'15

Crisisopvang vluchtelingen in Northgo Sporthal

Eerder dan verwacht wordt de Northgo Sporthal ingezet voor de crisisopvang van vluchtelingen. Op dinsdagavond 27 oktober arriveert in Noordwijk een groep van 100 à 150 vluchtelingen die nu nog zijn gehuisvest in sporthal De Waterkanten in Lisse en daarvoor in Voorhout.

Omwonenden van de Northgo Sporthal zijn hierover geïnformeerd en uitgenodigd voor een inloopbijeenkomst.

 

In een open brief in een huis-aan-huisblad kondigde burgemeester Rijpstra afgelopen vrijdag de mogelijkheid van deze crisisopvang aan. Het gaat om crisisopvang. Dit betekent: tijdelijke opvang, van maximaal 2 x 72 uur.

Omdat de capaciteit in asielzoekerscentra nu onvoldoende is, worden deze vluchtelingen - na het vaststellen van hun identiteit en een medische keuring - tijdelijk opgevangen. Dit gebeurt op steeds wisselende locaties, nu dus in Noordwijk.

Verdere informatie is te vinden op de website van de gemeente, zie onderstaande link.

Link

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.