Datum: 28-09-2023 - 02:19
30
mrt
'16

Twirlvereniging KNA Noordwijk scoort 7 Europese titels

Tijdens de paasdagen namen de sportieve meiden van 11 tot 25 jaar van KNA deel aan de Europese Kampioenschappen Twirl in Lignano Sabbiadoro in Italië. Hiermee hebben ze Noordwijk als internationale sportgemeente flink op de kaart gezet.

Dertien landen streden om de Europese titels. De Nederlandse Equipe bestond uit 80 deelnemers waaronder 10 van KNA Noordwijk. Er werd aan verschillende onderdelen meegedaan. Alle 10 meiden hebben de finale gehaald wat een geweldige prestatie is. Danique Visker werd 3x 3e. Demi van Moerkerk 2x 2e en Europees kampioen dancetwirl. Dominique de Bruijn 2e, 5e, 12e en 13e. Femke Janmaat 3e en Europees kampioen 1 baton. De Hillegomse Hilde Heemkerk werd Europees kampioen strutting. Iris Sassen werd 2e 5e en 8e. Lynn van der Zanden 4e en 6e. Roos den Besten 1x 2e, 1x 3e en 6e en met 2 baton werd ze Europees kampioen. Sabine Mouthaan 2e, 2x 3e en 8e. Sabine en Femke, Roos en Iris, Demi en Danique werden ook nog Europees kampioen bij het onderdeel Duo. Isabel van Bohemen was reserve op 2 baton. De landenbeker werd ook door Nederland gewonnen. Dus ook daar zijn ze allemaal kampioen in.

De hele Nederlandse equipe hield de laatste training voor de EK in onze nieuwe sporthal aan de Duinwetering. Door de inzet van trainsters Nicole Nederstigt, Joyce Nederstigt, Melody Meijer en Sabina Hoogendijk wisten ze deze mooie resultaten te behalen. Ze hebben vele uren per week getraind. Er zijn cadeautjes uitgewisseld en vriendschappen gesloten met veel buitenlandse deelneemsters. De contacten worden via Facebook onderhouden en hopelijk kunnen ze elkaar volgend jaar weer zien tijdens het EK wat gehouden wordt in Kroatië. Voor alle deelnemers een mooie internationale ervaring waardoor ze kennis hebben gemaakt met andere culturen.

Van de in totaal 32 medailles die de Nederlandse equipe behaalde gingen er 19 naar KNA.

{gallery}7594{/gallery}

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.