×

Opmerking

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/7660
17
apr
'16

Dive-Safe neemt junioren duikset in gebruik.

Afgelopen dinsdagavond heeft Dive-Safe haar eerste junioren duikset in ontvangst genomen. Harry Beuk, bestuurslid van de Sportraad Noordwijk en afgevaardigde van het Jeugd Participatie Fonds, kwam hiervoor speciaal naar zwembad BinnenZee.

Vooraf aan de duiktraining overhandigde hij voorzitter Cees Dubbelaar de duikuitrusting.

 

Duikvereniging Dive-Safe heeft de haar toegekende bijdrage uit het Jeugdparticipatiefonds aangewend voor de aanschaf van o.a. een junior duikset, snorkeluitrustingen en een junioren duikopleiding. Deze uitrustingsstukken zijn in aangepaste maatvoering uitgevoerd. Ook is de duikfles in een kleinere uitvoering, zodat de jeugdige duiker niet aan een te zware belasting wordt bloot gesteld.

Op dit moment volgen een aantal junioren een duiktraining. Zij doen dit samen met een van hun ouders. Junior duikers zijn leden tussen de 12 en 18 jaar. Zij kunnen onder bepaalde voorwaarden een erkend duikbrevet behalen. Dive-Safe had voor de beginnerscursus al eigen duikmaterialen beschikbaar. En nu voor jeugdige leden dus ook. Dit houdt de startkosten voor bv. een cursus Junior Open Water Diver een stuk lager. Dive-Safe leden betalen voor deze duikopleiding nu € 169,00. De bijdrage aan Dive-Safe werd mogelijk gemaakt door de extra giften welke Achmea Zilveren Kruis in het verleden gedaan heeft aan het Jeugd Participatie Fonds.