Datum: 25-09-2023 - 07:54
13
aug
'16

Noordwijk loopt uit voor KunstKlank productie

CALORAMA...DE GEHEIME TUIN.

 

Van 18 t/m 21 augustus presenteert KunstKlank CALORAMA...DE GEHEIME TUIN. Ter gelegenheid van Noordwijk 150 jaar badplaats vier avonden muziek, dans en kunst op  het landgoed Calorama dat bij deze gelegenheid voor het eerst sinds decennia weer voor publiek toegankelijk zal zijn.

Elke avond worden de toeschouwers door de feeërieke tuinen meegevoerd naar drie opeenvolgende voorstellingen: Gevangen in Schoonheid, Het Huis en zijn bewoners en Geestdrift. In een decor dat herinneringen oproept aan vervlogen dagen.

 

Met Gevangen in Schoonheid heeft de jonge pianiste Valentina Tóth speciaal voor de tuinen van Calorama, samen met pianist Lucas van der Vegt, een muziekspel gebaseerd op werken van Satie gemaakt: In afwachting van monsieur Mouche. Tóths pianowerk werd al bekroond met vele internationale prijzen en sinds 2015 begeeft zij zich naast haar werk als concertpianiste ook op het terrein van het muziektheater. Ze geniet inmiddels landelijke bekendheid als vaste pianiste in het TV-programma De Tiende Van Tijl.

In de voorstelling Het huis en zijn bewoners wordt op de zolder van het landhuis gevonden beeld-, geluids- en tekstmateriaal verweven met muzikale scenes over het leven op Calorama. Een muzikale voorstelling geïnspireerd op het persoonlijk leven van de bewoners van Calorama en gebaseerd op historisch foto – en filmmateriaal. Een voorstelling van Marieke van der Lippe, Herma van Piekeren en Uri Rapaport, uitgevoerd door onder meer studenten aan muziek-, theater-, muziektheater-, schrijf-, theatertechniek- en film- en literatuuropleidingen.

 

De apotheose van de avond is de dansvoorstelling Geestdrift. Een voorstelling over de scheppingsdrang en twijfel van de kunstenaar. Gerealiseerd door choreograaf Germa Scholten, in samenwerking met de Noordwijkse Balletschool.

‘Geestdrift is de motor van de kunstenaar. Dat gevoel is alles, hieraan ontkomt hij niet. Het te pakken, te vatten, te voelen en over te brengen is zijn gehele bestemming. Wat is die drang tot creëren en hoever wil je gaan? Geestdrift neemt je mee in het hoofd van de kunstenaar. Een reis vol onzekerheid, eenzaamheid, twijfel en bevlogenheid.’

De hoofdrol wordt gedanst door de Madrileense danser Andrés Pérez López die de rol van de kunstenaar vertolkt. Omringd door professionele dansers en jong Noordwijks talent danst hij, begeleid door ‘live’-muziek en zang, het verhaal van een kunstenaar die niets anders kan dan creëren. Zes leerlingen van de Noordwijkse balletschool (Juliette Bhagwandien, Eva Bhagwandien, Annabel de Bont, Sanne Heemskerk, Demi Helle en Frederike van Leeuwen) dansen mee in de voorstelling.

 

Voorafgaand aan, en na afloop van, de voorstellingen is er gelegenheid voor eten en  drinken bij de KunstKlank uitspanning rond het speciaal ingerichte KoetshuysCafé op het landgoed.

 

Donderdag 18 t/m zondag 21 augustus.

Aanvang 20.30 uur. Landgoed open voor eten & drinken vanaf 19 uur.

Toegang €22,50/Scholieren & studenten  € 15,-

Landgoed Calorama, Gooweg 33, Noordwijk

De avondvoorstellingen zijn inmiddels uitverkocht.

 

FAMILIEVOORSTELLING DE GOUDEN BRIEF

Van 19 t/m 21 augustus is op Calorama overdag ook de KunstKlank familievoorstelling De Gouden Brief te zien. Een dynamische voorstelling over twee stokoude tovenaars die al eeuwen ruzie maken en die na ontvangst van een bijzondere, gouden, brief gedwongen zijn om weer toenadering tot elkaar te zoeken. Maar zal dat wel goed gaan na zo’n lange tijd?

De voorstelling duurt ongeveer 30 minuten en is speciaal voor, en in het decor van Calorama, gemaakt. Geschikt voor kinderen van alle leeftijden (vanaf 5 jaar) én voor volwassenen. Realisatie en spel: Joep Paddenburg en Simon Boer.

 

Kaartverkoop www.kunstklank.nl & van der MEER/Het Cultuurcafé, De Keuvel 1, Noordwijk.

Vrijdag 19 t/m zondag 21 augustus.

Elke dag drie voorstellingen. Aanvang 11 uur / 13 uur / 15 uur

Toegang €5,- (alle leeftijden)

Landgoed Calorama, Gooweg 33, Noordwijk

Meer info www.kunstklank.nl

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.