15
dec
'16

BinnenZee behaalt Keurmerk Veilig & Schoon

Op woensdag 14 december aanstaande om 11:00 uur nam BinnenZee het Keurmerk Veilig & Schoon in ontvangst van Stichting Zwembadkeur. De accommodatie voldoet daarmee aan alle wettelijke eisen en een set aanvullende kwaliteitseisen die de zwembranche belangrijk vindt in het kader van veiligheid en hygiëne.

 

Trots

Volgens Joyce Jongejan, Algemeen Manager bij BinnenZee streeft het zwembad er altijd naar zo goed mogelijk aan alle eisen te voldoen. “We zijn er trots op dat we het Keurmerk Veilig & Schoon hebben behaald. Een ware teamprestatie. Met betrekking tot kwaliteit, veiligheid en hygiëne hebben we alles aantoonbaar goed op orde. Kwaliteit, veiligheid en hygiëne zijn voor ons belangrijke thema’s waar we continu aan werken, samen met de mensen van het hoofdkantoor bij Sportfondsen Nederland. Het behalen van het keurmerk is voor ons een bevestiging dat we daarin de juiste koers varen.” Wethouder Sport, Gerben van Duin, is blij met het behaalde keurmerk en trots op het team van BinnenZee: “Dit keurmerk bevestigt dat we met BinnenZee in Noordwijk beschikken over een veilig en schoon zwembad. Een prachtige accommodatie die past bij de ambitie van Noordwijk op het gebied van sport. En natuurlijk volgend jaar European City of Sport.”

Betekenis Keurmerk Veilig & Schoon
Met het behalen van het Keurmerk Veilig & Schoon toont het management van BinnenZee aan dat bedrijfsprocessen ten aanzien van hygiëne en veiligheid goed zijn geregeld en goed worden uitgevoerd door de medewerkers. Voorbeelden van bedrijfsprocessen zijn concrete calamiteitenplannen, toezichtplannen, brandveiligheid en controle van horeca, speeltoestellen en legionellaveiligheid.

Over het keurmerk
Wettelijke eisen worden steeds strenger en zwembadbezoekers vinden een veilig en schoon zwembad belangrijk. Keurmerk Veilig & Schoon is een initiatief van de zwembranche, waarbij de branche zelf haar verantwoordelijkheid neemt. De betrouwbaarheid van dit keurmerk is gewaardeerd op 9,4 door ConsuWijzer, het informatieloket voor consumenten van de overheid. Stichting Zwembadkeur is de organisatie achter het keurmerk.