Datum: 28-09-2023 - 03:39
07
apr
'17

KNA klaar voor Twirl EK

Tijdens het paasweekeinde vindt in Porec Kroatië het Europees Kampioenschap Twirlen plaats.

 

Twirlvereniging KNA Noordwijk wordt vertegenwoordigd op diverse onderdelen door de solisten: Dominique de Bruijn, Hilde Heemskerk en Melody Meijer bij de senioren en Roos den Besten, Demi van Moerkerk en Danique Visker in de preteen leeftijdsklasse. Dit jaar is KNA in de Nederlandse equipe ook vertegenwoordigd met acht meiden van de junior dance team, t.w.: Roos den Besten, Isabel van Bohemen, Brecht Bootsma, Nienke Dedding, Jytte de Graaf, Hilde Heemskerk, Femke Janmaat, Lynn van der Zanden en als reserve gaat Apolline Diepenhorst mee. Deze meiden zetten op prachtige muziek in het thema “power of education” een emotioneel uitgevoerde dance neer, waar ze afgelopen januari Nederlands Kampioen mee geworden zijn. Apolline, Hilde, Jytte en Nikkie van der Luit versterken met hun vieren het pomponteam van Alkmaar, deze show staat in het teken van superwoman. Er zijn de afgelopen tijd veel extra en intensieve trainingen, bondstrainingen en verplichte wedstrijden van de NBTA aan vooraf gegaan, om de puntjes op de i te zetten. Goed voorbereid en vol goede moed kunnen zij allen volgende week afreizen richting het EK.

 

Het EK is een vijfdaags evenement, beginnende op de woensdag, dan komen alle 14 deelnemende landen de vloer op tijdens de muziektest. De vloer, licht en geluid kunnen dan door de Nederlandse equipe gedurende een uurtje uitgeprobeerd worden, waarna in rap tempo de vloer en hal leeggemaakt moet worden en het volgende land aan hun besloten training kan beginnen. Woensdagavond is de officiële opening, waar alle deelnemers van alle landen achter hun vlag de vloer op marcheren. De jury wordt voorgesteld, de eed wordt afgelegd en vindt er een muzikale presentatie/demonstratie plaats. De donderdag, vrijdag en zaterdag staan in het teken van de solo voorrondes, voor de groepen is zaterdag de grote dag, zij mogen slechts één keer op. Op zondag vinden alle finales van de top 6 van de solisten plaats.

 

Aan het einde van de zondagmiddag worden pas alle uitslagen bekend gemaakt. KNA heeft het voordeel dat hun trainster Sabina Hoogendijk ook de Bondscoach is van de gehele Nederlandse equipe. Natuurlijk reizen ook de trainsters Joyce en Nicole Nederstigt mee voor de begeleiding en trainingen welke, die dagen daar nog plaats vinden. Op dit internationale podium is het een uitdaging om de zenuwen in bedwang te houden, de onderlinge niveau verschillen zijn heel erg klein en uiteindelijk bepaald de vorm van de dag en de beoordeling van de internationale jury de uitslag.

 

foto's ©KNA

{gallery}8989{/gallery}

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.