Datum: 26-09-2023 - 19:07
16
me
'17

Schriftelijke vragen ex artikel 38. inzake beleidsregels elektrische laadinfrastructuur

Tijdens de raadsvergadering van 2 februari hebben wij ingestemd met de keuze ‘Open marktmodel elektrische laadinfrastructuur’.

Vanuit diverse fracties zijn daar aanbevelingen gegeven voor het opstellen van de beleidsregels. Belangrijkste opmerking daarbij was dat de plekken niet exclusief gereserveerd mochten worden voor elektrische auto’s.

 

Op 6 april jl. ontvingen wij van het college een brief “Stand van zaken openbare elektrische laadinfrastructuur.” Daarin worden door het college argumenten genoemd om de aanbevelingen van de raad niet te volgen. Naar aanleiding van deze brief hebben wij de volgende vragen voor u:

 

 1. Onlangs is er in Noordwijk aan Zee een parkeerdrukmeting gedaan. Hoe wordt in de rest van Noordwijk bepaald of er een parkeerdruk van meer dan 90% bestaat?

 

 1. De beleidsregels zijn pas sinds 10 mei op de website te vinden. Echter zouden de beleidsregels al vanaf 6 april ter inzage gelegd zijn. Hoe is het ter visie leggen van de beleidsregels gecommuniceerd naar onze inwoners? En betekent de verlate plaatsing op de site een verlenging van de inspraak periode?

 

 1. Het vaststellen van de beleidsregels is een collegebevoegdheid. Wij als raad zullen dus alleen worden geïnformeerd als de ter inzagelegging leidt tot nieuwe beleidsregels/inzichten. Hiermee staan wij als raad buitenspel.
  In de raadsvergadering zegde de wethouder toe de opmerkingen mee te nemen. Ook  zou het voorstel terugkomen naar de raad.
  Hoe verklaart u deze tegenstrijdigheid?

Meest populair

 • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
 • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
 • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
 • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
 • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.