Datum: 02-10-2023 - 12:48
01
jul
'17

Tovenaars strijken neer in Noordwijk

Het is een jaar geleden dat het Noordwijkse landgoed Calorama zijn poorten opende voor het culturele festival De Geheime Tuin. Een jaar later opent het landgoed zijn poorten opnieuw, ditmaal exclusief voor de twee tovenaars die met hun familievoorstelling vorig jaar zo'n onverwachts succes bleken.

De Gouden Brief, zoals de voorstelling heet, vertelt het verhaal van twee buren die al 150 jaar niet meer met elkaar praten om een kleine ruzie die nooit is bijgelegd. De komst van een gouden brief met een gezamenlijke opdracht zet die verhouding op scherp. Wat volgt is een komisch en fysiek spektakel waarin de twee ruim een uur lang toverend en stuntelend de makkelijkste oplossing proberen te vermijden; gewoon samenwerken.

De Gouden Brief is een creatie van Joep Paddenburg en Simon Boer, twee beste vrienden en studenten aan de Arnhemse toneelschool die van Stichting KunstKlank de unieke kans kregen een eigen kindervoorstelling te maken op het landgoed. Het resultaat mocht er wezen: de voorstelling - die net zo goed een cartoonfilm had kunnen zijn - bleek niet alleen voor kinderen maar ook voor volwassenen een groot succes en was het begin van een langere samenwerking.

Die voorstelling keert nu eenmalig terug. Op 8, 9 en 10 juli om 11:00 en 15:00 strijken de tovenaars voor de laatste keer neer op het landgoed om de verbeterde versie van hun komische burenruzie uit te vechten. Met meer magie, meer muziek, betere techniek en een extra jaar toneelschool op zak is het een aanrader voor eenieder die de eerste editie gemist heeft, of benieuwd is naar hoe de voorstelling zich heeft doorontwikkeld.

Een uur voor aanvang is het Landgoed Calorama geopend, waar kinderen zich kunnen laten schminken door De Toverkist met lekkere ijsjes van Vanthilly.

Kaarten (€ 9,-/familieticket € 31,50 (4 personen) / incl. een drankje) zijn verkrijgbaar bij Boekhandel van der Meer en Theater de Muze of via www.kunstklank.nl

foto's ©Kunstklank

{gallery}9423{/gallery}

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.