Datum: 02-04-2023 - 01:10
01
jul
'17

Burgemeester bezoekt 25-jarige Smaakmaker

Lunchroom de Smaakmaker bestaat 25 jaar. In 1992 opende Dolf Beuk de Smaakmaker als een van de eerste lunchrooms in Noordwijk.

Nu is de zaak niet meer weg te denken uit de Hoofdstraat. Zeker in het licht van de economische crisis in de afgelopen jaren is een dergelijk jubileum toch wel erg bijzonder vindt ook burgemeester Rijpstra.

 

Zaterdagochtend werd eigenaar Dolf Beuk feestelijk in het zonnetje gezet. Onder het genot van koffie en lekkers werd er stilgestaan bij dit bijzondere jubileum. Ook burgemeester Rijpstra wilde dit heugelijke feit niet aan zich laten voorbijgaan. Samen met Viviën Hijdra van het bestuurssecretariaat kwam hij zijn felicitaties overbrengen.

 

Vers concept

Sinds de oprichting zijn er veel lunchrooms bijgekomen. Toch weet de Smaakmaker zich te onderscheiden door haar ‘vers concept’. “Wij maken zoveel mogelijk in huis van de meest verse ingrediënten. Iedere ochtend worden salades en sauzen gemaakt en de hele dag verse broodjes afgebakken. En wat we niet zelf kunnen maken, halen we bij lokale experts die hun kwaliteitsproducten dagvers bij ons afleveren” vertelt Dolf Beuk. 

 

Gasten centraal

In de afgelopen 25 jaar bouwde de Smaakmaker een grote schare vaste klanten uit Noordwijk. Maar ook toeristen weten de weg naar de Smaakmaker feilloos te vinden. Dolf Beuk: “Ik ben er trots op dat de Smaakmaker behoort tot een van de toonaangevende lunchrooms in Noordwijk. Om deze positie vast te houden, zeker met alle toenemende concurrentie, is voortdurend ontwikkelen en vernieuwen noodzakelijk. Wij blijven dan ook steeds weer luisteren naar onze gasten. De afgelopen 25 jaar hebben wij de Smaakmaker continu aangepast aan de wensen van onze gasten met nieuwe broodjes, salades en drankjes. Maar ook onze medewerkers zijn erg belangrijk. Wij hebben een topteam dat hier graag werkt en het onderling goed kan vinden. Dit stralen ze uit naar onze gasten. Met ons team proberen wij onze gasten een fijne beleving te geven waarvoor ze graag terugkomen.”

foto's ©Marcel Verhegge

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.