Datum: 02-10-2023 - 13:59

Column Dunweg Uitvaartzorg: 'Voorbeeldig’.

Ik ben opgegroeid als zoon van een begrafenisondernemer. Wij woonden midden in het toen nog kleine dorp, Hoofddorp. Ons huis was gevestigd aan de Tuinweg, middenin een uitvaartcentrum....

Wij werden best wel streng opgevoed. Want het was natuurlijk niet de bedoeling dat wanneer iemand in ons uitvaartcentrum was, diegene ons hoorde lachen. Of dat er luid muziek werd afgespeeld op onze slaapkamers.

Om ‘in control’ te zijn, hadden mijn vader en moeder een noodknop. Deze noodknop bevond zich onder de bar. Op de bar stond een telefoontoestel. Als de telefoon ging en mijn vader niet kon opnemen op kantoor, dan riep mijn moeder eerst: “Jongens!” en drukte dan deze noodknop in. Vervolgens gingen in één klap de televisie en radio uit: “U spreekt met Dunweg’s Begrafenis en Crematie Associatie...” Ademloos luisterden wij dan mee hoe onze moeder de telefoontjes zorgvuldig beantwoordde.

Wij hadden echt een voorbeeldfunctie in het dorp. Mijn moeder mocht zelfs niet in een spijkerbroek het dorp in of boodschappen doen. Wat zouden de mensen daar wel niet van zeggen. Spelen in de tuin was voor ons een rustige bezigheid. Schreeuwen en gillen, dat kon niet naast het uitvaartcentrum.

Mijn vader vroeg mij destijds eens om een paar rouwbrieven te posten. Ik liep het dorp in en bij het busstation tegenover het Marktzicht stond een grote brievenbus. Daar kon ik alles in kwijt. 

Ik raakte aan de praat met een agent, mijnheer de Vries. Na een leuk gesprek zei hij: “Zou je het leuk vinden als ik jou met de politieauto naar huis breng?” Nou, als zevenjarig jongentje was dat natuurlijk een prachtig voorstel. Een jongensdroom kwam uit!

We stapten uit bij de voordeur van ons huis. Ik was trots, maar mijn moeder schrok zich rot. Ze was bang dat ik kattenkwaad uitgehaald had en de familie te schande had gezet…

110 jaar Dunweg www.vanderputtendunweg.nl/hoe-dunweg-begon 

Inloopspreekuur

Elke tweede woensdag van de maand heeft Van der Putten & Dunweg van 10.00 - 11.00 uur inloopspreekuur. Loop gerust binnen voor informatie over wat er komt kijken bij het regelen van een uitvaart. De koffie staat klaar!

• 0252 - 413 213

Vanderputtenendunweg.nl

• Heereweg 21, 2161 AC Lisse

Van der Putten & Dunweg Uitvaartzorg

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.