Datum: 25-09-2023 - 09:33

Energiecoaches aan het woord: Victor Hoenderdos en Roel Kleijer.

In deze wekelijkse column komt steeds een andere energiecoach aan het woord om te vertellen over zijn of haar ervaringen op het gebied van energiebesparing. Deze week twee energiecoaches: Victor Hoenderdos en Roel Kleijer....

In de vorige edities van ‘Energiecoaches aan het woord’ heeft u kunnen lezen over de activiteiten van de Noordwijkse Energiecoaches. Tegelijk met hen zijn wij, Victor Hoenderdos en Roel Kleijer ook gestart in De Zilk. Op vrijwillige basis hebben wij ons aangemeld en zijn we inmiddels beschikbaar voor gratis advies om u te helpen energie in uw woning in De Zilk te besparen.

Met energie besparen denken we hier niet alleen aan het besparen van geld maar ook aan duurzaamheid en leefbaarheid voor onze kinderen en hun kinderen. Bij belangstelling van uw kant wordt er eerst een afspraak gemaakt, waarbij we rekening moeten houden met de Corona voorschriften.

We beginnen met het analyseren van de door u ter beschikking te stellen jaarafrekening van uw energieleverancier en vervolgen dan met een onderzoek van uw woning. Als voorbeeld geven we twee onderzoeken aan de Zilkerduinweg in De Zilk. Dit laat tevens zien dat de inwoners van De Zilk al bewust met hun energie omgaan. Het eerste onderzoek was een gezin in De Zilk, die in hun twee-onder-een-kapwoning reeds vloer, dak, muurisolatie en HR+ glas hadden aangebracht.

Dit energiebewuste gezin verbruikt met de houtkachel en 14 zonnepanelen slechts 260 m3 gas en 460 kWh elektra per jaar! Met het onderzoek hebben we toch nog 120 kWh per jaar besparing aan sluipstroom gevonden, terwijl het comfort hier niet minder van wordt. Onder sluipstroom verstaan wij elektrische apparaten die buiten de gebruiksuren aangesloten zijn of opladers, die zonder op te laden in het stopcontact zitten.

Het tweede onderzoek bij een ander gezin leerde de analyse van de jaarrekening dat het elektra gebruik(kWh) zich boven het landelijk gemiddelde bevond. Het vervangen van halogeenlampen, koelkast en vaatwasser en de reeds aangebrachte 14 zonnepanelen zullen het elektra verbruik drastisch gaan verminderen. Deze aanpassingen zullen in volgorde van belangrijkheid en beschikbaarheid van pecunia plaatsvinden. Medio maart 2021 gaan we hier opnieuw de energienota analyseren.

Hebben we u in De Zilk nu ook enthousiast gemaakt om uw energiegebruik in uw woning nader te analyseren?

RMaak een afspraak
Is uw belangstelling gewekt dan kunt u geheel vrijblijvend, belangeloos en kosteloos een afspraak maken. De energiecoaches hebben hun gebied onderverdeeld in Noordwijk aan Zee, Noordwijk Binnen, Noordwijkerhout en De Zilk. U kunt uw afspraak maken via bespaarafspraak.nl/noordwijk/

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.