Datum: 31-01-2023 - 07:47

Redactie BON > Wendy Weijers

Alle columns van Redactie BON > Wendy Weijers

Noordwijkse restaurants serveren gerechten van de toekomst. Lokaal en duurzaam genieten bij Proeftuin Noordwijk.

zondag 29 januari 2023 15:50

Kennismaken met de gastronomie van de toekomst, dat kan vanaf vandaag in negen Noordwijkse restaurants. De Noordwijkse chefs laten zich inspireren door lokale en duurzaam geteelde seizoensproducten, op de menukaart herkenbaar aan het stempel van ‘De Tuin van Holland - Proeftuin Noordwijk’.  Roberto ter Hark, wethouder gemeente Noordwijk, gaf het officiële startsein voor Proeftuin Noordwijk,…

Theatergroep Raponsel brengt wederom De Bonte Jaren 80.

zondag 29 januari 2023 15:09

Op vrijdagavond 3, zaterdagmiddag 4 en zaterdagavond4 februari speelt theatergroep Raponsel de nieuwe voorstelling De Bonte jaren tachtig. Net als de shows over de jaren ’60 en ’70 een mengvorm van toneel, cabaret en livemuziek waarin alles en iedereen uit de jaren ’80 voorbij komt….

NLdoet 2023 zoekt klusaanbieders en vrijwilligers om klussen te klaren in de gemeente Noordwijk.

zondag 29 januari 2023 11:44

Het Oranje Fonds organiseert op 10 en 11 maart 2023, samen met duizenden sociaalmaatschappelijke organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Klusaanbieders en vrijwilligers, om deze klussen te klaren, kunnen zich daarvoor aanmelden. Doe je mee?....

Ongeval op Gooweg tussen Noordwijk en Noordwijkerhout

zaterdag 28 januari 2023 14:35

Een scooterrijder is zaterdag aan het eind van de ochtend op een auto gebotst op de Gooweg tussen Noordwijkerhout en Noordwijk.

Boek alvast je E-chopper toer langs de tulpenvelden!

maandag 30 januari 2023 12:10

Van april tot medio mei laat de Bollenstreek zich weer van haar mooiste kant zien. De tulpenvelden staan dan weer in volle bloei. Met wie kom jij een toer maken tussen de tulpenvelden op onze kleurrijke 100% elektrische E-choppers? Je boekt al een E-chopper online via onze website www.e-chopperhurennoordwijk.nl  v.a. € 32,50 (2 uur ochtend). Wil je echt genieten van veel tulpenvelden? Boek dan de middaghuur 3 uren voor € 37,50 p.p….

Familieberichten op Blik Op Noordwijk. (Rouwbericht > 27-01-2023)

vrijdag 27 januari 2023 16:57

Tegenwoordig hebben veel mensen toegang tot het internet en raadplegen dit medium dan ook dagelijks. Internet neemt steeds meer functies van de gedrukte media over. Dat geldt ook voor familieberichten. BON speelt in op die ontwikkeling. Het is mogelijk voor particulieren om gratis een geboorte- of overlijdensbericht, aankondiging van een huwelijk of jubileum, te plaatsen op Blik Op Noordwijk...

Zoekt u een baan? Bekijk de nieuwe Blik Op vacatures (o.a. Tespelduyn)

zaterdag 28 januari 2023 08:46

Onder het menu-item 'BlikOp' staat de link naar de 'Blik Op vacatures' pagina, bent u zoek naar een baan dan bent u bij Blik Op Noordwijk op het juiste adres. De vacaturebank van Blik Op Noordwijk breidt zich steeds meer uit, regelmatig krijgen we nieuwe vacatures van bedrijven met een advertentie op BON. Bent u op zoek naar een baan? Blik Op Noordwijk....

Aanrijding tussen auto en scooter op kruispunt van de Mortelstraat/van Berckelweg.

donderdag 26 januari 2023 22:54

Donderdagavond 26 januari rond tien uur zijn politie en ambulance ter plaatse gekomen op het kruispunt Van de Mortelstraat/Van Berckelweg vanwege een aanrijding tussen een auto en een scooter. Op de scooter zat een bestuurder met een passagier achterop. Zij kwamen beiden ten val door de aanrijding….

Brandweer Noordwijk herdenkt de omgekomen brandweermannen bij grote brand.

woensdag 25 januari 2023 22:29

25 januari 1990, een zwarte dag uit de geschiedenis van Brandweer Noordwijk. Bij bluswerkzaamheden in Huis ter Duin tijdens de hevige januari storm kwamen drie brandweermannen van korps Noordwijk om het leven. Elk jaar op 25 januari worden de brandweermannen herdacht....

All in abonnement BinnenZee & Njoy.

donderdag 26 januari 2023 09:58

Zwembad BinnenZee & Njoy Fitness gaan samen voor een sportief en vitaal 2023! Zwembad BinnenZee & Njoy Fitness hebben de krachten gebundeld met een nieuw all-in abonnement. Met dit abonnement kun je….

Jubileum Carnavalvereniging de Noortukkers.

woensdag 25 januari 2023 08:36

Op zaterdag 11 februari viert Carnavalvereniging de Noortukkers zijn 55 jarig jubileum. Op dezelfde dag viert de jeugd van Carnavalvereniging de Noortukkers zijn 44 jarig jubileum. Dit wordt gevierd met 2 fantastische feesten!…

Jubileum Carnavalvereniging de Noortukkers.

woensdag 25 januari 2023 00:45

Op zaterdag 11 februari viert Carnavalvereniging de Noortukkers zijn 55 jarig jubileum. Op dezelfde dag viert de jeugd van Carnavalvereniging de Noortukkers zijn 44 jarig jubileum. Dit wordt gevierd met 2 fantastische feesten!…

Blog van Opruimcoach Ellen: Kijk jij op woensdagavond ook naar “Je Huis Op Orde”?

vrijdag 27 januari 2023 02:42

Het programma op SBS6 waar een team van specialisten gezinnen helpt met het opruimen van hun overvolle huis. Het hele huis wordt leeggehaald, waarna alle spullen in een grote loods per categorie worden uitgestald. Vervolgens zoeken de gezinsleden, met hulp van professional organizer Eefje Sedee, de spullen uit: wat blijft en wat gaat weg? Ook wordt er dieper op ingegaan, hoe de situatie (de chaos in huis) in de loop der jaren is ontstaan….

Discozwemmen bij Zwembad BinnenZee.

dinsdag 24 januari 2023 22:35

11 Februari 2023 van 19:00-21:00 gaan wij weer discozwemmen. Voetjes van de bodem en wij maken er een groot feest van. Voor deze leuke en gezellige avond hoef je niet te reserveren. DJ Rolf gaat het dak wederom eraf blazen ! Alle leeftijden zijn welkom maar let op minimaal zwemdiploma A is verplicht….

Discozwemmen bij Zwembad BinnenZee.

woensdag 25 januari 2023 00:31

11 Februari 2023 van 19:00-21:00 gaan wij weer discozwemmen. Voetjes van de bodem en wij maken er een groot feest van. Voor deze leuke en gezellige avond hoef je niet te reserveren. DJ Rolf gaat het dak wederom eraf blazen ! Alle leeftijden zijn welkom maar let op minimaal zwemdiploma A is verplicht….

Charlotte Meiland vervangt tijdelijk Louis Koppel als raadslid GroenLinks.

dinsdag 24 januari 2023 22:26

Vanavond is tijdens de gemeenteraadsvergadering commissielid Charlotte Meiland, door burgemeester Wendy Verkleij geïnstalleerd als (tijdelijk) raadslid voor de fractie van GroenLinks. Zij neemt de taak over van Louis Koppel die onlangs heeft aangegeven, dat hij zijn werk als raadslid tijdelijk neerlegt voor GroenLinks Noordwijk. Hij trekt zich voor 4 maanden terug uit de politiek vanwege gehoorproblemen....

Brandweer rukt wederom uit voor een autobrand.

dinsdag 24 januari 2023 18:34

De brandweer van Noordwijk is dinsdag aan het einde van de middag opgeroepen voor een autobrand in de Prins Bernhardstraat. Ter plaatse gekomen bleek de brand al gesmoord en hoefde er niet meer geblust te worden. Echter riep de brand wel wat vragen op….

De eerste baby van de gemeente Noordwijk is Scott Benjamin Oomen!

dinsdag 24 januari 2023 09:41

Stephanie en Emile Oomen zijn de trotse ouders geworden van Scott Benjamin. Het is hun eerste kindje. Een weekje later dan uitgerekend is Scott geboren en dat heeft hem de titel eerste baby van de gemeente Noordwijk opgeleverd. Op 4 januari is Scott geboren, 7.22 uur in de ochtend. 3250 gram schoon aan de haak….

Voetbal: SJC: Tegenvallend gelijkspel tegen Alphense Boys.

maandag 23 januari 2023 10:37

Radioverslaggever Sjaak Verkade hoorden we op de tribune met overslaande stem gewag doen van een unieke prestatie. ’Voor de poorten van de hel sleept SJC hier een gelijkspel in de wacht. En met een doelpunt uit het boekje’, aldus kregen ook de luisteraars in Noordwijk te horen….

Museum Noordwijk is er voor iedereen, extra opening en gratis toegang.

zondag 22 januari 2023 12:24

Museum Noordwijk wil iedereen de mogelijkheid geven om de bijzondere tijdelijke tentoonstelling over kunstedelsmid Siem van den Hoonaard te bezoeken. Voor mensen die gedurende de dag doordeweeks en in het weekend niet in de gelegenheid zijn opent het museum op vrijdagavond3 februari van 19.00 tot 21.00 uur speciaal haar deuren….

Lisette Vogels is geslaagd en de eerste vrouwelijke bevelvoerder van brandweer Noordwijk!

zaterdag 21 januari 2023 17:16

Lisette Vogels werd voorafgaande aan haar examen voor bevelvoerder afgelopen maandag 16 januari al verrast door collega’s, familie en burgemeester tijdens de wekelijkse oefenavond. De druk was hoog maar vandaag is het Lisette dan toch gelukt!….

Kinderen koken in Noordwijkse horeca, horeca-ondernemers gezocht.

vrijdag 20 januari 2023 17:13

Voor het voedingseducatieprogramma Het Gezonde Kindermenu is de organisatie op zoek naar horecagelegenheden die willen deelnemen aan dit programma. Binnen dit programma gaan basisschoolleerlingen van 8 tot 12 jaar oud zelf een gezonder kindermenu bedenken en koken in een horecakeuken….

Brandweer rukt uit voor schoorsteenbrand op de Regenwulp langs de Randweg in Noordwijk.

donderdag 19 januari 2023 21:16

De brandweer is donderdagavond 19 januari met spoed uitgerukt voor een melding van een schoorsteenbrand aan De Regenwulp in Noordwijk. De brandweer van Noordwijk, Noordwijkerhout en Rijnsburg gingen ter plaatse. Er kon al vrij snel worden afgeschaald…..

Zuid-Hollandse kinderburgemeesters (o.a. Kseniya Dessing gemeente Noordwijk) schrijven eerste Provinciaal Kinderakkoord.

donderdag 19 januari 2023 13:07

Een verbod op de verkoop van dieselauto’s, meer betaalbare woningen, een prijs voor de beste afvalverzamelaar en meer flats in Zuid-Holland. Het is slechts een greep uit de aanbevelingen die de kinderburgemeesters van Zuid-Hollandse gemeenten, waaronder Kseniya Dessing van de gemeente Noordwijk, doen aan het provinciaal bestuur van de provincie...

Politie maakt misdaadcijfers 2022 bekend. (cijfers 2010-2022 gemeenten Duin- en Bollenstreek)

donderdag 19 januari 2023 13:01

Het aantal geregistreerde misdrijven in Nederland is in 2022 gestegen vergeleken met 2021. De politie noteerde in totaal 796.875 misdrijven, tegenover 754.460 in 2021. Ondanks de toename is het misdaadcijfer nog altijd lager dan voor corona, dit blijkt uit de onlangs bijgewerkte politiecijfers. Volgens de politie wordt de stijging in 2022 sterk beïnvloed door de versoepeling van de coronamaatregelen...

Politie verhuist publieksbalie naar gemeentekantoor Noordwijkerhout.

donderdag 19 januari 2023 12:50

Vanaf maandag 23 januari 2023 worden de politiebalies in de gemeentehuizen samengevoegd op 1 locatie, namelijk in het gemeentekantoor Noordwijkerhout. Hierdoor kan de politie haar dienstverlening aanzienlijk uitbreiden en kunnen er meer inwoners aangifte doen….

Inhaalmanoeuvre gaat verkeerd, fietser gewond naar het ziekenhuis.

donderdag 19 januari 2023 10:52

Donderdagmorgen zijn twee fietsers op het fietspad langs de Duinweg met elkaar in botsing gekomen. Een fietser haalde een andere fietser in, maar de fietser die ingehaald werd sloeg ineens linksaf om over te gaan steken…..

Noordwijkse Olivia (10) in Ministars.

donderdag 19 januari 2023 06:13

Olivia Ipek (10) uit Noordwijk timmert al een tijdje aan de weg als zangeres. Ze heeft mee gedaan aan The Voice Kids maar helaas werd daar vorig jaar de stekker uitgetrokken en is dat niet uitgezonden op tv.  Ondertussen kreeg Olivia wel de rol van Kleine Fiona in de Musical Shrek die opgevoerd werd in de stadsgehoorzaal van Vlaardingen….

Kleynkoor Academy organiseert de zesde editie van de Table d’hôtes. 

vrijdag 20 januari 2023 07:45

Op zaterdag 11 februari organiseert Kleynkoor Academy de zesde editie van de Table d’hôtes.  Een sponsoravond voor Kleynkoor Academy om de projecten van dit jaar financieel te kunnen waarborgen....

TOP 2000 kerkdienst op zondag 22 januari: Kan ik iets voor je doen?

woensdag 18 januari 2023 14:42

Op zondag 22 januari om 10.00 vindt de jaarlijkse top-200-kerkdienst plaats in de Buurtkerk aan de de Hoofdstraat 10 in Noordwijk. Deze kerkdienst haakt aan bij de Top 2000 van NPO Radio 2....

Automobilist negeert afzetting politie bij ongeval in Noordwijk, één gewonde.

woensdag 18 januari 2023 11:15

Een automobilist negeerde woensdagochtend 18 januari een politieafzetting bij een ongeval in Noordwijk. De aanrijding gebeurde op de Weteringkade. Een scooterrijder kwam hier tijdens het remmen ten val. Het slachtoffer moest wegens mogelijk letsel blijven liggen op straat in afwachting van de ambulancedienst…

Pyjama Voorleesfeestje bij de Bibliotheek.

woensdag 18 januari 2023 11:41

In het kader van de Nationale Voorleesdagen wordt op 1 februari van 16.00-16.40 uur bij de Bibliotheek voorgelezen uit het Prentenboek van het jaar: Maximiliaan Modderman geeft een feestje. Tijdens dit feestelijke voorleesmoment kunnen kinderen tussen de 2 en 6 jaar in hun pyjama komen luisteren naar dit feestelijke prentenboek. Ook mogen ze hun knuffel meenemen….

Bevestiging en intrede predikant Ds. P. Nobel in Noordwijk.

dinsdag 17 januari 2023 10:38

Op zondag 15 januari heeft de bevestiging en intrede plaatsgevonden van Ds. P. Nobel als predikant van Wijkgemeente Ichthus van de Protestantse Gemeente Noordwijk. De bevestigingsdienst met het thema ‘Nieuw begin’ naar aanleiding van Marcus 1: 14-15, werd geleid door consulent Ds. A.W. van der Plas uit Waddinxveen….

Postduivenvereniging Steeds Sneller viert 100-jarig bestaan met receptie.

dinsdag 17 januari 2023 10:31

In september 1922 is de Noordwijkse postduivenvereniging Steeds Sneller opgericht door een aantal enthousiaste duivenmelkers. In 1923 kreeg deze vereniging aansluiting bij de Nederlandsche bond van postduivenhouders en bestaat nu dus officieel 100 jaar. Tijdens de eerste duivenvluchten gingen de duiven nog niet over de grens maar een aantal jaren later werden de duiven al met de trein naar België en Frankrijk gebracht…

Huisarts Matthijs Dekker neemt afscheid van praktijk Vinkeveld.

dinsdag 17 januari 2023 10:16

Huisarts Matthijs Dekker van huisartsenpraktijk Vinkeveld gaat na 26 jaar afscheid nemen, Middels een open brief laat hij dat weten aan al zijn patiënten en belangstellenden….

Brandweervrouw Lisette Vogels verrast door collega’s, familie en burgemeester.

maandag 16 januari 2023 19:13

Maandagavond hield brandweer Noordwijk zijn wekelijkse oefenavond. Deze oefenavond was echter geen gewone avond, maar kreeg een bijzonder randje. Lisette Vogels, gezeten in de eerste tankautospuit die ter plaatse kwam bij hotel Two Brothers aan de Wilhelmina Boulevard, werd verrast door burgemeester Wendy Verkleij….

Brandweer Noordwijk voor tweede keer in actie vanwege harde wind.

zondag 15 januari 2023 13:56

De brandweer van Noordwijk is zondag aan het begin van de middag voor de tweede keer in korte tijd opgeroepen voor een melding van stormschade, ditmaal in de Maarten Kruytstraat in Noordwijk. Aan de onderkant van een balkon van een complex hing een houten plaat los….

Stormachtige wind laat houten platen wegwaaien op De Grent in Noordwijk.

zondag 15 januari 2023 10:57

Op De Grent in Noordwijk zijn zondagochtend 15 januari meerdere houten platen weggewaaid. Door de stormachtige wind werden vastzittende houten platen weggeblazen en dat zou mogelijk voor gevaarlijke situaties zorgen.

Winnaar van Maestro 2022-2023 is Jan Aartman! Update: foto’s + video

zaterdag 14 januari 2023 20:40

Op zaterdag 14 januari was de finale van Maestro 2022-2023. Het was de spannende ontknoping van een eerlijke muzikale strijd om de felbegeerde titel ‘Maestro van Noordwijk 2022 - 2023’. De kandidaten die om die titel streden waren Willy Heemskerk, Jan Aartman en Jaap Meiland….

Het Winterfeest, het feest voor mensen met een beperking.

zaterdag 14 januari 2023 15:47

De Stichting Winterfeest bestaat uit alle carnavalsverenigingen uit Duin en Bollenstreek welke zich inzetten voor het houden van het Winterfeest voor mensen met een beperking uit de Duin en Bollenstreek en daarbuiten. Inmiddels is het al weer bijna drie jaar geleden dat ons laatste Winterfeest is gehouden in de Schelft in Noordwijkerhout….

Brand in auto op Duinwetering richt schade aan.

zaterdag 14 januari 2023 13:28

Een brand in een auto heeft zaterdag 14 januari aan het einde van de ochtend voor schade gezorgd aan het voertuig dat geparkeerd stond op het sportpark aan de Duinwetering in Noordwijk. Hulpdiensten werden met spoed gealarmeerd voor de brand….

Scooterrijder raakt gewond bij valpartij Van Berckelweg.

zaterdag 14 januari 2023 14:09

Zaterdagmiddag 14 januari is op de Van Berckelweg een scooterrijder onderuit gegaan. De scooterrijder reed op het weggedeelte naast het fietspad, komende vanaf de Hoogeveensweg. Een automobiliste die er vlak achter zat zag nèt op tijd de gevallen scooterrijder en kon deze ontwijken….

Open dag bij Brouwer Company.

vrijdag 13 januari 2023 15:23

Zoek jij nog een baan als taxi- of buschauffeur, in de garage als monteur of op kantoor? Bij Brouwer Company zijn er diverse vacatures beschikbaar. Kom langs op de open dag op zaterdag 4 februari en maak kennis met het bedrijf en haar medewerkers…..

Twee scooterrijders onderuit door glad wegdek bij rotonde in Noordwijk.

donderdag 12 januari 2023 20:09

Op de rotonde van de Schiestraat met de Gooweg zijn donderdagmiddag 12 januari twee scooterrijders onderuitgegaan. Het eerste ongeval gebeurde aan het begin van de middag. Een scooterrijder kwam ten val door een glad wegdek maar raakte niet gewond. Het wegdek zou worden gereinigd maar dat gebeurde niet waarop halverwege de middag een tweede scooterrijder op die plek ten val kwam….

De Nationale Voorleesdagen in de Bibliotheek Bollenstreek.

donderdag 12 januari 2023 12:32

Van 25 januari tot en met 4 februari is het weer tijd voor de Nationale Voorleesdagen. De Bibliotheek Bollenstreek organiseert in deze periode verschillende waarbij het belang van voorlezen aan het jonge kind centraal staat: Voorlezen beleef je samen….

Fietser gewond na ongeval op Duinwetering in Noordwijk.

woensdag 11 januari 2023 21:35

Een fietser is woensdag 11 januari gewond geraakt na een ongeval in Noordwijk. De aanrijding gebeurde rond kwart over vijf op de Duinwetering in Noordwijk. Een auto welke afsloeg zag een fietser over het hoofd op het fietspad. Een aanrijding was het gevolg….

Succesvol NK voor twirlvereniging KNA Noordwijk.

dinsdag 10 januari 2023 19:19

Afgelopen weekend was het Nederlands Kampioenschap Twirlen in Almere. De leden van twirlvereniging KNA Noordwijk deden hier aan mee, zowel met 2 teams als met solo-onderdelen. Het waren 2 spannende dagen en er was veel tegenstand. De meiden hebben het super gedaan! Iedereen heeft de finale gehaald voor alle onderdelen. KNA wist maar liefst 15 podiumplekken en 8 kampioenstitels in de wacht te slepen….

Familieberichten op Blik Op Noordwijk. (Rouwbericht > 27-01-2023)

vrijdag 27 januari 2023 08:58

Tegenwoordig hebben veel mensen toegang tot het internet en raadplegen dit medium dan ook dagelijks. Internet neemt steeds meer functies van de gedrukte media over. Dat geldt ook voor familieberichten. BON speelt in op die ontwikkeling. Het is mogelijk voor particulieren om gratis een geboorte- of overlijdensbericht, aankondiging van een huwelijk of jubileum, te plaatsen op Blik Op Noordwijk...

Bedrijfsbusje uitgebrand in de Dahliastraat Noordwijk. (Update: video)

dinsdag 10 januari 2023 05:32

De brandweer van Noordwijk werd vanmorgen tegen half vijf gealarmeerd voor een autobrand. In de Dahliastraat bleek een bedrijfsbusje volledig in de brand te staan…..

Nieuwjaarsspeech burgemeester Wendy Verkleij tijdens nieuwjaarsbijeenkomst gemeente Noordwijk.

dinsdag 10 januari 2023 00:00

In de Rotonde-zaal van NH Leeuwenhorst in Noordwijkerhout werd maandagavond 9 januari 2023, na twee coronajaren van niet, weer een nieuwjaarsreceptie van de gemeente Noordwijk gehouden. Het gemeentebestuur had daarvoor alle inwoners, ondernemers en vertegenwoordigers van verenigingen en maatschappelijke organisaties uitgenodigd en meerdere gaven daar gehoor aan om elkaar...

Update: gevonden! Burgernet Noordwijk: vermissing 17-jarige vrouw.

maandag 09 januari 2023 22:21

Burgernet doet een oproep vanwege een vermissing: 2201VH Noordwijk (Wulk) vermist: 17-jarige vrouw, 1.79 m., blank, lang blond haar, zwarte lange jas met capuchon, grijze joggingbroek. Tips? Bel nu 112.

Auto’s botsen op kruising Gooweg/Northgodreef in Noordwijk.

maandag 09 januari 2023 20:00

Op de Gooweg heeft maandagmiddag 9 januari rond half vijf een ongeval plaatsgevonden. De aanrijding gebeurde ter hoogte van de Northgodreef. Twee personenauto’s kwamen met elkaar in botsing. Hoe dit kon gebeuren is nog onbekend….

Vrijwilligers vacaturebank Welzijn Noordwijk: o.a. Bibliotheek Noordwijkerhout zoekt gastheren/gastvrouwen.

maandag 09 januari 2023 09:59

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers met een klantgerichte instelling die in de rol van gastheer/vrouw zelfstandig bezoekers ontvangt in Bibliotheek Noordwijkerhout. De Bibliotheek Bollenstreek is een ondernemende organisatie die gebruik maakt van eigentijdse mogelijkheden en openstaat voor vernieuwingen. Wij hechten veel waarde aan verbinding met de lokale samenleving….

Brandweer blust brandende kerstbomen op de boulevard.

zondag 08 januari 2023 22:24

Zondagavond 8 januari is de brandweer opgeroepen voor een buitenbrand aan de Koningin Astrid Boulevard. Het bleek wederom om een aantal kerstbomen te gaan die in de brand waren gestoken….

Gevonden lichtgranaat tot ontploffing gebracht op het strand van Noordwijk. (Foto’s + video)

zondag 08 januari 2023 14:32

Magneetvissers troffen zondagochtend in het water vlakbij de Hoogeveenseweg in Noordwijk een lichtgranaat aan. Lesly (27) uit Katwijk had de granaat aan zijn magneet hangen. Bij het zien van de granaat werd de magneet met granaat in het water gelegd en werd de politie gebeld. De politie heeft een medewerker van de TEV ingeschakeld….

Traumaheli landt in Noordwijk voor medisch incident.

zondag 08 januari 2023 10:52

Zondagmorgen 8 januari is de traumahelikopter geland in Noordwijk Binnen op het braakliggende terrein langs de Raadhuisstraat bij de Passage. Bij de Passage was een persoon een aantal meters naar beneden gevallen. De brandweer is ter plaatse gekomen om te assisteren…..

Theatergroep Net Echt speelt met Theatergroep Raponsel voorstelling Café Amsterdam.

zondag 08 januari 2023 08:56

Zaterdagmiddag14 januari 2023 speelt theatergroep NET ECHT in samenwerking met theatergroep RAPONSEL de voorstelling CAFÉ AMSTERDAM. Locatie: Het Kruispunt aan de Pianolaan 2 in Noordwijk…

Kiter ongedeerd uit zee na melding van noodsituatie.

zaterdag 07 januari 2023 15:24

Zaterdagmiddag 7 januari werden de KNRM, Reddingsbrigade en ambulance opgeroepen voor een noodsituatie op zee. Een kitesurfer zou in de problemen zijn geraakt. Even later kon gelukkig gemeld worden dat de kiter ongedeerd op het strand stond ter hoogte van de Reddingsbrigade….

Brandweer Noordwijk huldigt en neemt afscheid van brandweermannen.

zaterdag 07 januari 2023 11:20

Brandweer Noordwijk vierde vrijdagavond met het korps het nieuwe jaar en stond daarbij stil bij twee jubilarissen en een afscheid. René Verweij en Remco Filemon ontvingen een oorkonde en bloemen omdat zij alweer 20 jaar lid zijn van korps Noordwijk. Justin Duindam nam afscheid van het korps….

Uitnodiging nieuwjaarsreceptie gemeente Noordwijk.

vrijdag 06 januari 2023 14:19

U bent van harte welkom op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Noordwijk op maandag 9 januari 2023. Op maandag 9 januari 2023 organiseert gemeente Noordwijk de nieuwjaarsreceptie. U bent van harte welkom bij NH Congrescentrum Leeuwenhorst (Rotonde) in Noordwijkerhout, van 17.00 uur tot 19.30 uur….

Koen Marijt is de Noordwijker van het jaar!

vrijdag 06 januari 2023 20:07

Vrijdagavond 6 januari is tijdens het sponsordiner de Noordwijker van het Jaar verkozen. Deze eretitel is dit jaar voor Koen Marijt. De sponsoren hadden onder voorzitterschap van burgemeester Wendy Verkleij een top drie samengesteld. Koen Marijt ontving uit handen van de burgemeester een beeldje, een heerlijke taart en een mooie bos bloemen…..

Cv de Noortukkers organiseert Boerenbal op zondag 22 januari.

donderdag 05 januari 2023 07:15

Boeren en boerinnen uit Noordwijk en omstreken, kom naar het gezellige Boerenbal van Carnavalvereniging de Noortukkers. Deze gezellige middag met Oudhollandse spellen en muziek van DJ Hans van der Meer is een must voor jong en oud. Natuurlijk zal ook het fameuze rad van fortuin niet ontbreken!…

Vaste corona vaccinatielocaties minder dagen open, meer tijdelijke pop-ups.

woensdag 04 januari 2023 10:34

De vaste corona priklocaties van Hecht GGD Hollands Midden in Alphen aan den Rijn, Gouda en Leiden zijn voortaan geopend van woensdag t/m zaterdag. Tegelijkertijd opent GGD Hollands Midden ook in het nieuwe jaar verspreid over de regio weer tijdelijke pop-up priklocaties, waar je makkelijk en dichtbij een herhaalprik kunt halen. De komende weken staan al tien pop-up locaties gepland en er komen nog steeds nieuwe bij...

Brandweer blust brandende kerstbomen in het duin.

dinsdag 03 januari 2023 23:06

De brandweer van Noordwijk werd vanavond opgeroepen voor een brandje in het duin langs de Northgodreef. Voorbijgangers hadden de brand ontdekt en de brandweer gewaarschuwd…

Nieuwjaarsbrief burgemeester Wendy Verkleij voor inwoners gemeente Noordwijk.

dinsdag 03 januari 2023 17:24

Burgemeester Wendy Verkleij blikt in haar brief aan de inwoners van de gemeente Noordwijk op dinsdag 3 januari 2023 terug op het afgelopen jaar en kijkt vooruit naar 2023....  

Collegereeks bij de Bibliotheek Noordwijk:'Is de psyche logisch'.

dinsdag 03 januari 2023 09:54

Op woensdag 11 januari van 10.00-11.00 uur start bij de Bibliotheek Noordwijk de collegereeks: Is de psyche logisch, verzorgd door studentdocent Jan Thomas. Persoonlijke groei is niet afhankelijk van leeftijd. Via de bibliotheek geven enthousiaste studenten colleges aan volwassenen over diverse onderwerpen. In deze reeks vertelt studentdocent Jan Thomas over zijn vakgebied Psychologie....

Welzijn Noordwijk en Welzijn Teylingen organiseren 60+ Singles Café.

dinsdag 03 januari 2023 09:48

Op vrijdag 17 februari 2023 organiseren Welzijn Noordwijk en Welzijn Teylingen weer een editie van het Singles café. Hier ontmoeten single mannen en vrouwen elkaar en hebben ze de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier met elkaar in gesprek te gaan. Dit alles onder het genot van een hapje, drankje en muziek. Het evenement zal verlopen in de vorm van een gezellig informeel samenzijn met de mogelijkheid tot korte één-op-één kennismakingsgesprekjes,...

Gedicht van de maand door Erna Kagenaar: ‘Tropische sferen’.

maandag 02 januari 2023 09:29

Elke maand zal er van Erna Kagenaar uit Noordwijk een gedicht geplaatst worden op BlikOp Noordwijk. Erna schrijft gedichten waarbij Noordwijk centraal staat. Politiek, natuur of toerisme, alles kan voorbij komen. Met daarbij een toelichting hoe het gedicht tot stand is gekomen. Lees en geniet mee…..

Nieuwjaarsgala Noordwijk 2023. Wie wordt dé Noordwijker van het Jaar?

maandag 02 januari 2023 08:57

Na drie jaar gaan de voetjes weer van de vloer tijdens het Nieuwjaarsgala Noordwijk. Op vrijdag 6 januari opent Huis ter Duin haar deuren voor hét feest voor en door Noordwijkers. En traditiegetrouw wordt tijdens het sponsordiner voorafgaand aan het gala de Noordwijker van het Jaar verkozen….

Bewoners woonlocatie Mossenest nemen Nieuwjaarsduik in zwembad op hun dakterras. (foto's)

zondag 01 januari 2023 15:29

Na twee jaar van het door corona niet doorgaan van de traditionele nieuwjaarsduiken op 1 januari, kan men in het nieuwe jaar van 2023 gelukkig wel weer het koude water in. Met een bijna voorjaarstemperatuur van minstens 12 graden en met een lekker zonnetje, was het om 12.00 uur eigenlijk heel goed toeven op het dakterras van de bewoners van woonlocatie Philadelphia Zorg op de Campus in Noordwijkerhout....

Druk bezochte nieuwjaarsduik op het strand van Noordwijk. (Foto’s + video)

zondag 01 januari 2023 15:08

De traditionele nieuwjaarsduik in Noordwijk was koud maar druk bezocht. Het mocht na twee jaar weer officieel georganiseerd worden. Op het strand van Noordwijk ter hoogte van de Vuurtoren waren rond de 1000 deelnemers die de koude sprong durfden te wagen. Toegejuicht door vele toeschouwers trotseerden zij de kou en namen een duik, of staken een grote teen in het water en renden snel weer terug naar de warme badjas...

Drukke jaarwisseling zonder grote incidenten in regio. (gemeente Noordwijk 10 incidenten)

zondag 01 januari 2023 07:57

De jaarwisseling heeft in Veiligheidsregio Hollands Midden veel inzet van de hulpdiensten gevraagd. Het was voor de samenwerkende hulpdiensten een drukke nacht die beheersbaar en zonder grote of bijzondere incidenten is verlopen. Er is door de hulpdiensten intensief met elkaar samengewerkt om een veilige jaarwisseling mogelijk te maken. In de aanloop naar de jaarwisseling hebben gemeenten, politie, brandweer...

Doet u mee aan de enquête van Welzijn Noordwijk?

zaterdag 31 december 2022 10:04

Bij Welzijn Noordwijk is stagiair Marianne Iden gestart, die vanuit de Haagse Hogeschool Communicatieopleiding bij Welzijn Noordwijk haar afstudeerproject doet. De vraag die zij heeft gekregen is om de positionering van Welzijn Noordwijk in kaart te brengen en daarop advies te geven. Een van de dingen in het onderzoek is het veldwerk. Daarvoor heeft zij een enquête opgesteld. De link van deze enquête vindt u hieronder:…

Break out event 6 januari 2023: Healthy New Year.

zaterdag 31 december 2022 09:52

In het kader van het nieuwe jaar wordt er een ‘Healthy New Year’ Breakout event georganiseerd in Sporthal de Duinwetering, Noordwijk. Kom je actief uitleven tijdens het apekooien, lasergamen en real life Fortnite, fiets je eigen smoothie bij elkaar, laat je schminken door de schminkers van toneelvereniging Odi en geniet van lekkere en gezonde snacks van een plaatselijke supermarkt….

Jaaroverzicht 2022: de 10 best bekeken nieuwsitems van 2022.

zaterdag 31 december 2022 09:39

Zo vlak voor de jaarwisseling zie je overal een terug 'Blik Op' verschijnen, van wat er in 2022 allemaal gepasseerd is. BON doet daar lekker aan mee met de best bekeken nieuwsitems van alle kwartalen van het jaar 2022, met vandaag als laatste de top 10 van 2022…

Bestel op tijd de lekkerste oliebollen voor oudejaarsavond.

donderdag 29 december 2022 16:33

De lekkerste oliebollenkraam van de streek is nog steeds geopend! Per heden kunt u op De Brink in Noordwijkerhout bij Francis en haar team terecht voor de heerlijkste oliebollen, appelflappen en nog veel meer. Bestel nu om met oudejaarsavond te genieten van de lekkernijen…..

Kerst-mixzaalvoetbaltoernooi voor de jeugd bij vv Noordwijk van start gegaan.

donderdag 29 december 2022 09:46

Op donderdag 29 en vrijdag 30 december organiseert vv Noordwijk het traditionele Kerst-mixzaalvoetbaltoernooi voor de jeugd van de JO8 t/m JO16. Door de corona kon het toernooi een paar jaar niet door gaan maar gelukkig kan de jarenlange traditie weer voortgezet worden. Vanmorgen is de aftrap gegeven door burgemeester Wendy Verkleij….

Familieberichten op Blik Op Noordwijk. (Rouwbericht > 28-12-2022)

woensdag 28 december 2022 17:59

Tegenwoordig hebben veel mensen toegang tot het internet en raadplegen dit medium dan ook dagelijks. Internet neemt steeds meer functies van de gedrukte media over. Dat geldt ook voor familieberichten. BON speelt in op die ontwikkeling. Het is mogelijk voor particulieren om gratis een geboorte- of overlijdensbericht, aankondiging van een huwelijk of jubileum, te plaatsen op Blik Op Noordwijk...

Gratis parkeren en kerstbomen inzameling in de gemeente Noordwijk.

vrijdag 30 december 2022 09:05

Vanaf dinsdag 27 december 2022 tot en met zondag 1 januari 2023 is het gratis parkeren op de gemeentelijke parkeerterreinen. Gemeente Noordwijk zet in de laatste dagen voor Oud en Nieuw vuurwerkkappen op alle parkeerautomaten. De kappen beschermen de automaten tegen vuurwerkvandalisme. Een door vuurwerk vernietigde automaat kost de samenleving een hoop geld...

Familieberichten op Blik Op Noordwijk. (Rouwbericht > 27-12-2022)

dinsdag 27 december 2022 10:17

Tegenwoordig hebben veel mensen toegang tot het internet en raadplegen dit medium dan ook dagelijks. Internet neemt steeds meer functies van de gedrukte media over. Dat geldt ook voor familieberichten. BON speelt in op die ontwikkeling. Het is mogelijk voor particulieren om gratis een geboorte- of overlijdensbericht, aankondiging van een huwelijk of jubileum, te plaatsen op Blik Op Noordwijk...

Nieuws-app Blik Op Noordwijk, Noordwijkerhout, Lisse en Teylingen nu ook beschikbaar voor Apple-gebruikers.

zondag 25 december 2022 11:59

De Blik Op nieuwswebsites in de Bollenstreek hebben sinds 2010 flink aan de weg getimmerd en zijn ondertussen niet meer weg te denken als 'de websites' met al het lokale nieuws van, voor en over Noordwijkerhout-De Zilk, Noordwijk, Lisse en Teylingen. Het was al een tijdje een grote wens van de beheerders van de nieuwswebsites in de Bollenstreek om een eigen nieuws-app te hebben...

Jaaroverzicht 2022: de 5 best bekeken nieuwsitems van het 4e kwartaal okt/nov/dec.

vrijdag 30 december 2022 10:19

Zo vlak voor de jaarwisseling zie je overal een terug 'Blik Op' verschijnen, van wat er in 2022 allemaal gepasseerd is. BON doet daar lekker aan mee met de 5 best bekeken nieuwsitems van het eerste kwartaal van het jaar 2022...

Jaaroverzicht 2022: de 5 best bekeken nieuwsitems van het 3e kwartaal juli/aug/sept

donderdag 29 december 2022 11:09

Zo vlak voor de jaarwisseling zie je overal een terug 'Blik Op' verschijnen, van wat er in 2022 allemaal gepasseerd is. BON doet daar lekker aan mee met de 5 best bekeken nieuwsitems van het eerste kwartaal van het jaar 2022...

Jaaroverzicht 2022: de 5 best bekeken nieuwsitems van het 2e kwartaal april/mei/juni

woensdag 28 december 2022 10:00

Zo vlak voor de jaarwisseling zie je overal een terug 'Blik Op' verschijnen, van wat er in 2022 allemaal gepasseerd is. BON doet daar lekker aan mee met de 5 best bekeken nieuwsitems van het eerste kwartaal van het jaar 2022...

Dienstverlening gemeente Noordwijk, afvalinzameling en milieustraten rondom de feestdagen.

zondag 25 december 2022 10:34

De volgende gemeentelijke onderdelen en organisaties waarmee we samenwerken zijn rondom de feestdagen soms minder bereikbaar of leveren hun diensten op andere momenten. Alle gemeentelijke locaties: waaronder het gemeentehuis Noordwijk, het gemeentekantoor Noordwijkerhout en locatie Heerenweg in Katwijk zijn gesloten op maandag 26 december 2022 (2e kerstdag)....

Jaaroverzicht 2022: de 5 best bekeken nieuwsitems van het 1e kwartaal jan/feb/mrt.

dinsdag 27 december 2022 10:27

Zo vlak voor de jaarwisseling zie je overal een terug 'Blik Op' verschijnen, van wat er in 2022 allemaal gepasseerd is. BON doet daar lekker aan mee met de 5 best bekeken nieuwsitems van het eerste kwartaal van het jaar 2022...

Stichting Veteranen Noordwijk steekt kaarsjes aan bij oorlogsgraven.

zondag 25 december 2022 09:27

Het is een wereldwijde traditie geworden dat op kerstavond bij oorlogsgraven lichtjes worden geplaatst. Sinds 5-6 jaar doet Stichting Veteranen Noordwijk daar ook aan mee. Op kerstavond werden op de begraafplaatsen in Noordwijk en Noordwijkerhout door een aantal veteranen kaarsjes aangestoken….

Update: Ernstig ongeval N206 Noordwijk, één rijrichting tijdelijk afgesloten. (Foto’s + video)

zaterdag 24 december 2022 12:07

De N206 tussen Noordwijk en Katwijk is aan beide zijden tijdelijk afgesloten in verband met een ernstig ongeval….

Kinderkerstwandeling ‘Kerst vier je samen’ met Kleynkoor Academy en De Oude Dorpskern.

vrijdag 23 december 2022 19:57

Vrijdagmiddag en avond waren er twee Kinderkerstwandelingen die beide volledig uitverkocht waren. De wandeling startte in de Oude Jeroenskerk waar de kinderen en hun (groot)ouders konden genieten van een mooi kerstverhaal met optredens van het Kinder Kleynkoor…

Bruidsfotografe Rianne Hogewoning in de top 10 van Nederland.

vrijdag 23 december 2022 11:16

Een award winnen is geen prijs maar juist een eer. Een grote eer als je beelden door diverse vakjury’s wordt bekroond met een award. Rianne Hogewoning uit Rijnsburg van LUMI fotografie doet sinds 2016 mee aan wedstrijden waar de top van bruidsfotografen ter wereld aan mee doen. Het is heel leerzaam en daardoor blijft ze altijd kritisch kijken naar haar eigen werk. Iedere ronde worden ruim 10.000 foto’s ingezonden,…

Gaslekkage bij straatwerkzaamheden in Oranje Nassaustraat.

vrijdag 23 december 2022 09:30

Vrijdagmorgen 23 december is de brandweer van Noordwijk ter plaatse geroepen in de Oranje Nassaustraat. Tijdens werkzaamheden aan de straat was een gasleiding geraakt. Uit metingen van de brandweer bleek inderdaad dat er een gaslekkage was….

Partij voor de Inwoners stelt schriftelijke vragen over voorrang statushouders sociale huurwoningen.

donderdag 22 december 2022 19:34

Partij voor de Inwoners stelt schriftelijke vragen aan het college van Burgemeester en Wethouders over voorrang statushouders sociale huurwoningen. Partij voor de Inwoners: Keer op keer zien onze eigen jongeren/starters, spoedzoekers en andere woningzoekenden nu al dat (onder andere) statushouders voorrang krijgen bij toewijzing van sociale huurwoningen. Het aantal met voorrang te plaatsen statushouders zal komend jaar ook nog eens bijna verdubbelen ten opzichte van 2022….

Nieuwe dienstregeling Arriva vanaf 8 januari 2023. (buslijnen 385 en 57 stoppen bij treinstation Voorhout)

donderdag 22 december 2022 12:43

Op zondag 8 januari 2023 start Arriva met de nieuwe dienstregeling in de regio Duin- en Bollenstreek, Leiden, Rijnstreek en Midden-Holland. De nieuwe dienstregeling sluit optimaal aan bij de actualiteiten en de reizigersbehoefte. Arriva kijkt ieder jaar goed naar de routes van de verschillende buslijnen, hoe vaak de bussen rijden en of reizigers nog gemakkelijk kunnen overstappen op de trein of andere buslijnen...

Bezorgfietser aangereden op rotonde Van Panhuysstraat/Duinweg.

woensdag 21 december 2022 19:44

Woensdagavond 21 december is op de rotonde Van PanhuysstraatDuinweg een bezorger op zijn fiets aangereden door een auto. De hulpdiensten waren snel ter plaatse. De fietser is nagekeken in de ambulance en voor verder onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht….

Fietsster in botsing met auto op kruising Douzastraat/Lindenhofstraat.

woensdag 21 december 2022 14:49

Woensdagmiddag 21 december is op de kruising Douzastraat/Lindenhofstraat een fietsster in botsing gekomen met een auto. De bestuurster kwam met haar auto vanuit de Douzastraat en remde af om de verkeerssituatie in te schatten om rechtsaf te slaan richting Boekerslootlaan. De fietsster kwam vanaf de Lindenhofstraat en had geen voorrang….

Brandweer opgeroepen voor wateroverlast Hoogwakersbosstraat.

dinsdag 20 december 2022 20:01

Dinsdagavond 20 december is de brandweer van Noordwijk ter plaatse gekomen in de Hoogwakersbosstraat. Buren hadden de brandweer gewaarschuwd omdat zij in hun tuin heel veel water zagen stromen, komende uit het perceel naast hun….

Fietsster naar ziekenhuis na aanrijding met auto Van de Mortelstraat.

dinsdag 20 december 2022 16:55

Dinsdagmiddag 20 december even na vier uur kwam een auto in aanraking met een fietsster op de hoek Van de Mortelstraat/Adriaan Mouriszweg in Noordwijk. De fietsster kwam daarbij ten val en had hulp nodig van de ambulance verpleegkundigen die snel ter plaatse waren...

Nol en Tiny van den Wollenberg 60 jaar getrouwd.

dinsdag 20 december 2022 14:54

Vanmiddag kwam burgemeester Wendy Verkleij het bruidspaar Van den Wollenberg feliciteren die vandaag, dinsdag 20 december, 60 jaar getrouwd zijn. Met de familie werd er een klein feestje gevierd in een restaurant in Noordwijk. De bruidegom, Nol (82), komt van oorsprong uit Nijmegen. Zijn bruid, Tiny (79), komt uit Leiden…..

Gemeenteberichten Noordwijk, Noordwijkerhout, De Zilk (week 51).

dinsdag 20 december 2022 09:42

Per 1 januari 2019 plaatsen we na de fusie van Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk, nu ook de wekelijkse gemeenteberichten van de nieuwe Gemeente Noordwijk online op de nieuwswebsite van Blik Op Noordwijk. Hiermee hopen we u nog meer en makkelijker op de hoogte te kunnen houden van het nieuws vanuit het gemeentehuis....

Bestelbusje loopt veel schade op door brand.

maandag 19 december 2022 13:42

De brandweer van Noordwijk is maandagmiddag 19 december rond één uur ter plaatse gekomen aan het Sluispad in Noordwijk vanwege een melding brand in een bestelbusje. Bij aankomst bleek het busje inderdaad in de brand te staan. Bij het openen van de deur kwamen de vlammen naar buiten. De brandweer had de brand….

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.