Datum: 30-11-2022 - 05:21
17
jun
'19

Natte start van StarBalm Strandlopen.

De kop is er weer af, de eerste loop – van donderdag 13 juni - zit er weer op. Voordat er gestart werd, viel er eerst nog een fikse bui. Gelukkig bleef het tijdens de loop droog en konden de lopers een mooie tijd neerzetten met de zuidwesten wind in de rug. Bij de eerste loop van het seizoen werd maar weer pijnlijk duidelijk dat er bij een evenement van alles mis kan gaan, in dit geval niet zonder grote gevolgen...

Helaas ontbrak door miscommunicatie de vlag van de 2 km waardoor de lopers van deze afstand geen idee meer hadden waar ze moesten omkeren. De organisatie biedt daarvoor haar excuses aan. Gevolg hiervan was dat de 64 lopers van de 2 km zo ongeveer allemaal een andere afstand hebben gelopen. De ervaren lopers wisten misschien nog wel waar het keren ongeveer was, maar anderen zijn tot aan het 4 km keerpunt gelopen en weer anderen zijn ergens tussendoor omgekeerd. Kortom, een onmogelijke uitslag voor deze afstand.

De organisatie heeft moeten besluiten om de 2 km voor deze eerste loop niet mee te laten tellen voor de uitslag. Om lopers die door vakantie anders niet meer op 6 lopen uit kunnen komen tellen voor de 2 km dit jaar de beste 5 lopen mee, i.p.v. de beste 6. Uiteraard zal er scherp op worden gelet dat dit geen 2e keer voorkomt.

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.