Datum: 14-08-2022 - 14:08
06
aug
'19
Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers

Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.

Vanmorgen rond 6.30 uur kwam er een melding dat er een explosief was ontploft bij een woning aan de Binnenweg in Noordwijk aan Zee....

Ruiten zijn gesneuveld en de ravage is groot. De politie doet daar nader onderzoek. Later kwam er een melding binnen dat er een explosief voor de deur van een horeca gelegenheid aan de Grent zou liggen. De EOD (Explosieven Opruimings Dienst) is ter plaatse geweest, heeft een explosief afgevoerd en ontfermd zich daarover.

Op hetzelfde moment is er op de parkeerplaats aan het Jan Kroonsplein een auto onderzocht door de EOD waar mogelijk een explosief zou kunnen liggen. Daar is niets aangetroffen. De Grent en de parkeerplaats zijn weer vrijgegeven. 

De politie heeft momenteel ongeveer 30 man op de zaak staan. 

Update: Op last van burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld is het pand aan De Grent 14 gesloten voor de duur van 2 weken. Deze maatregel is door haar genomen na de vondst van een explosief bij het pand ‘Home’ aan De Grent. Daarnaast is er bij een woning aan de Binnenweg een explosief ontploft.

Een particulier beveiligingsbedrijf en de politie houden extra toezicht.

Waarborgen openbare orde en veiligheid

Burgemeester Hermans geeft als verklaring voor de sluiting van het desbetreffende pand: “Ik neem deze bestuurlijke maatregel, omdat onze inwoners, ondernemers en toeristen zich veilig moeten voelen in ons uitgaansgebied. Wij doen er alles aan om de openbare orde en veiligheid te waarborgen.”

De politie en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) hebben de omgeving vanmorgen uitgebreid onderzocht. Door de explosie is er schade aangericht aan diverse woningen aan de Binnenweg. Er zijn geen gewonden gevallen.

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.