Datum: 01-12-2022 - 13:51
20
aug
'19

Drie maanden cel en laatste waarschuwing voor stelende Pool in Noordwijk.

Pjoter M. haalde 12 mei rond middernacht in Noordwijk een paar gestolen, gloednieuwe fietswielen achter een transformatorhuisje op. Hij reed op een mountainbike die ook al gepikt was. De politierechter veroordeelde hem dinsdag tot drie maanden cel...

„Waarom bent u eigenlijk naar Nederland gekomen?”, vroeg de politierechter. „Om te werken”, antwoordde de 34-jarige Pool. Dat was kennelijk niet gelukt, zo bleek uit een reeks vonnissen die de rechter opsomde. „Diefstal, lokaalvredebreuk, rijden onder invloed, u bent wel gevarieerd bezig.” De verdachte erkende dat hij de afgelopen drie jaar ’niet braafjes’ was geweest.

Dit keer was hij opgepakt in Noordwijk na de diefstal van een mountainbike en fietswielen. Hij rende weg toen agenten hem die nacht aanspraken. In zijn rugzak werd ook nog eens 20 gram amfetamine gevonden, een hard drug.

Pjoter ontkende de fiets gestolen te hebben, aangezien die niet op slot bij een bushokje stond. De wielen zou hij overdag al gezien hebben achter het huisje. De officier van justitie vond dit een vreemd verhaal. De spullen lagen niet langs de kant van de weg, maar je moest er een talud voor afdalen. Zij eiste vier maanden celstraf.

De rechter maakte er drie maanden van. „Zonder toestemming iets wegnemen is gewoon diefstal”, leerde ze de Pool. Zij raadde Pjoter M. aan om hulp te zoeken. „Ik hoop dat u nadenkt over uw leven. De isd-maatregel staat om de hoek klaar.” De verdachte zei te weten wat dat betekende: twee jaar cel.

Als hij vrijkomt, wil hij weer gaan werken in de bloemensector.

Bron: Leidsch Dagblad

 

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.