Datum: 30-11-2022 - 04:14
11
nov
'19

Officiële opening Space Campus Noordwijk Avatar.

Burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld heeft samen met gedeputeerde Adri Blom-Lemstra en directeur van Space Campus Noordwijk, Esther Peters, de opening verricht van Space Campus Noordwijk Avatar (SCN Avatar). Na een welkomstwoord van Directeur SCN Avatar Michiel Vullings...

en toelichtingen van alledrie de dames, werd de wand opzij geschoven en SCN Avatar officieel geopend.

SCN Avatar is een kennis- en ontwikkelcentrum opgericht om de implentatie en het gebruik van Virtual en Augmented Reality (VR en AR) voor civiele en militaire ruimtevaartprocessen te stimuleren. Het centrum dat een fysieke locatie op de Space Campus heeft waar de industriële en institutionele partijen kunnen samenwerken aan de ontwikkeling van AR en VR-tools en diensten, is er voor en door Nederlandse partijen die toegevoegde waarde bieden op het gebied van AR en VR door het delen van hun kennis, hun kunde of inzet. De producten, diensten en applicaties die in SCN Avatar ontwikkeld worden zullen commercieel beschikbaar worden gesteld aan de internationale Space community.

Michiel Vullings is enthousiast: "Dit centrum op de Space Campus stelt ons in staat de ontwikkelingen van functionele virtual en augmented reality applicaties voor de ruimtevaart te versnellen. Juist door samen te werken kunnen we de impact van onze ontwikkelingen zo groot mogelijk maken'. Michel Keuning van het Koninklijk Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR) sluit zich daarbij aan. "Dit stimuleert de samenwerking tussen onderzoeksinstellingen en commerciële partijen. We verwachten halverwege het komende jaar al de eerste concrete resultaten te kunnen behalen", stelt hij.

SCN Avatar Partners

Het initiatief is een samenwerking van verschillende partijen: ATG Europe, Koninklijk Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum, RHEA en TU Delft. De gemeente Noordwijk ondersteunt het initiatief met een financiële bijdrage van €100.000.

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.