Datum: 30-11-2022 - 05:49
10
dec
'19

WINTERREIS: KunstKlank viert 75 jaar vrijheid

Van 6 t/m 15 maart 2020 brengt KunstKlank de productie WINTERREIS. De voorstellingen zijn gelinkt aan de viering van 75 jaar vrijheid. WINTERREIS wordt ondersteund door het scholierenproject ‘VERZETSKRANT 2.0’. WINTERREIS is klassiek muziektheater, maar zoals het bij KunstKlank hoort, blijft het daar niet bij. De muziek, de locatie, andere arrangementen, alles maakt dat deze WINTERREIS ook een theatrale beleving wordt....

Met als basis de muziek van ‘Winterreise’ van Franz Schubert, wordt een verhaal verteld over het verzet in de laatste winter van de oorlog, en over de verzetskrant Hilversum III, waar veel gezinnen hun informatie in die tijd uit haalden. Het schrijven, drukken en verspreiden van een verzetskrant was gevaarlijk in de bezettingstijd. De voorstelling gaat ook over liefde en keuzes maken in tijden van oorlog, waardoor het een verhaal is dat zich in alle tijden kan afspelen. Een hedendaags script maakt dat iedereen zich hierin kan herkennen. De link naar nu zit ook in een hieraan gekoppeld project.

WINTERREIS is verbonden met het educatieve project VERZETSKRANT 2.0. Op het Northgo College buigen komend schooljaar een aantal klassen zich over de verzetskrant van nu. Hoe zou een verzetskrant er in deze tijd uitzien? De voorstellingen zijn op een bijzondere plek, zoals iedereen van KunstKlank gewend is. Dit keer is dat de drukkerij van Buijze Pers in Noordwijk. Bij hen werd tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog de regionale verzetskrant Hilversum III gedrukt.

De artistieke leiding van WINTERREIS is in handen van Herma van Piekeren. Rens Tienstra maakt een hedendaagse bewerking van de Winterreise en schrijft de arrangementen. Het script is geschreven door Eric Went.

WINTERREIS is te zien van 6 t/m 15 maart 2020. Meer info via de website en facebookpagina van KunstKlank.

Foto drukkerij: Richard van Egmond.

Foto Herma: PR

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.