Datum: 28-09-2023 - 04:16
14
jan
'20
KNA toont veerkracht op NK Twirl.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

KNA toont veerkracht op NK Twirl.

Afgelopen weekend 11 en 12 januari vond in de Topsporthal in Almere het NBTA Nederlands Kampioenschap Baton Twirling voor de hoogste klasses plaats. Twirlvereniging KNA Noordwijk deed daaraan met 25 optredens mee. Nadat de Noordwijkerhoutse Lisette Wiebes half december al een bronzen medaille...

behaalde met haar 1Baton op het runner-up kampioenschap, wat het nu de beurt voor de leden in de intermediate en kampioensklasses. Binnen de kampioensklasses werd zwaar gestreden voor tickets voor het felbegeerde Wereldkampioenschap dat dit jaar met Pasen in eigen land plaatsvindt. Dit leverde KNA 13 WK-tickets op.

Het juniorenteam van KNA draait al een aantal jaar mee aan de top. Zaterdag liet het twirlteam een goede routine zien. Zij werden als Nederlands kampioen aangekondigd. Enkele minuten later bleek helaas dat er een fout was gemaakt. Geen WK, maar een tweede plaats. Zondagochtend werden de emoties die dit losmaakte helemaal opzij gezet en liet het danceteam zien over een geweldige veerkracht te beschikken. Met een vastberadenheid om te winnen hebben zij alles gegeven, wat resulteerde in een Nationale kampioenstitel en dus een afvaardiging naar het WK.

In de preteen kampioensklasse was het de beurt voor Fleur Hilgers en Lorena Willemse. Zij scoorden hoge ogen op de onderdelen 1Baton (Fleur zilver, Lorena goud), 2Baton (Fleur zilver) en Dancetwirl (Lorena zilver, Fleur brons). Floor van der Linden uit de Zilk ontbrak helaas op het NK als gevolg van een blessure.

KNA was in de junior kampioensklasse vertegenwoordigd door vier deelnemers: Roos den Besten, Iris Sassen, Maybel Willemse en de Noordwijkse Lynn van der Zanden. Zij hebben veel podiumplekken binnen weten te halen. Op het onderdeel 1Baton werden zij respectievelijk 3e, 4e, 5e en 6e. Roos en Iris werden samen Nederlands Kampioen Duo-twirling. Daarnaast haalden zij brons en zilver op het onderdeel 2baton.

Maybel en Lynn kwamen uit voor Super-x-strut. Dit leverde Maybel een zilveren medaille op en Lynn gaat met een 4e plek mee als reserve voor het WK. Ook binnen de dancetwirl waren er finaleplaatsen voor Maybel 2e, Roos 4e en Lynn 6e. In de intermediate klasse was er zilver voor Kirsten Koster op het onderdeel 2baton. Daarnaast mag zij zich een jaar lang Intermediate Nederlands Kampioen noemen op het onderdeel dancetwirl.

Romy Kellevink en Jytte van der Graaf deden mee in de Super-x-strut senior intermediate en werden 6e en 7e. Nikkie van der Luit had zich ook geplaatst voor de senior intermediate klasse op dancetwirl en werd 13. Zij kwam ook voor Super-x-strut uit in de kampioensklasse en haalde net de finale niet met een 7e plek.

Dit jaar is een aantal leden van KNA geselecteerd voor de nationale teams die op dit NK hun vorderingen mochten demonstreren. Kirsten Koster en Rilana van Egteren doen mee aan het Parade Corps. Nikkie van der Luit, Jytte de Graaf, Maybel Willemse, Iris Sassen en Lynn van der Zanden hebben de eer om mee te doen aan het nationale Pomponteam. Daarmee hopen zij hun wereldtitel van 2018 te prolongeren.

KNA gaat zich nu voorbereiden op het nieuwe seizoen dat begint met een aantal bondstrainingen en de door ons georganiseerde wedstrijd op zondag 29 maart in Noordwijk. Nieuwsgierig naar twirlen? Kom gerust een kijkje nemen op onze website van KNA Noordwijk, tijdens onze trainingen op maandag tussen 18.00 en 21.00 uur en vrijdag tussen 17.00 en 21.00 uur in sporthal Duinwetering of neem contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.