Datum: 21-03-2023 - 16:24
16
feb
'20
Agenda Palliam: Vasten, dat smaakt naar meer en Schrijfcafé over herkennen.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Agenda Palliam: Vasten, dat smaakt naar meer en Schrijfcafé over herkennen.

VASTEN: DAT SMAAKT NAAR MEER! Op woensdag 26 februari is er bij Palliam van 10.15 tot 11.30 uur een Breek-de-Week bijeenkomst. Dit keer kan je er onder leiding van Marije Groenewoud in gesprek gaan over het thema ‘Vasten als Reinigingskuur’. Na de carnaval begint de vastentijd. Dat lijkt ouderwets, maar het is weer helemaal terug...

Vroeger was vasten typisch katholiek, nu heeft het voor veel mensen niet meer perse iets met geloof te maken. Vasten betekent dat je even afziet van bepaald eten waar je aan gewend bent en wat je als prettig ervaart. In de periode dat je niet eet, krijgen je organen als het ware weer even de tijd om op adem te komen. Het is een manier om je lichaam te reinigen van afvalstoffen. Het kan rust geven en ruimte aan je geest. Je bent op deze ontmoetingsochtend welkom om alleen te luisteren of om mee te discussiëren. Palliam, Nieuwe Zeeweg 75 in Noordwijk. Er zijn geen kosten aan verbonden.

SCHRIJFCAFÉ OVER HERKENNEN Op woensdag 19 februari start om 10.00 uur bij Palliam het schrijfcafé over ‘herkennen’. Dit herkennen gaat vaak gepaard met een gevoel of een beleving. Zoals ‘ja’ dat heb ik eerder, of ‘nee’ dat heb ik nog niet eerder gezien. Je moet allerlei ervaringen in je geheugen gaan opzoeken. Herkennen, staat ook voor opnieuw leren kennen. Opnieuw kennismaken. Het is een mooi onderwerp voor pakkende verhalen. Je fantasie wordt erdoor geprikkeld.

Na het schrijven kan je je tekst met de andere deelnemers delen, maar dit hoeft niet. Je zult ervaren wat voor een positieve effecten het schrijven allemaal heeft. Het gaat daarbij niet om mooi of correct te schrijven. Je ontdekt al schrijvende wat je wilt verwoorden. Je doet het voor jezelf en ervaart hoe het is om met anderen te schrijven. En, ervaring is niet nodig: iedereen is welkom! Het schrijfcafé wordt van 10.00 tot 12.00 uur gehouden aan de Nieuwe Zeeweg 75 in Noordwijk en de bijdrage is € 10,-. Inschrijven voor het schrijfcafé kan via www.palliam.nl.

Voor meer informatie over deze -en andere- bijeenkomsten: Tiny van Westerop, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 12 08 34 23. Zie voor het volledige programma de website van Palliam.

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.