14
feb
'20
Rechtbank: 'Geoefende boef' uit Noordwijk op het rechte pad, geen celstraf meer.
Geschreven door Leidsch Dagblad
Foto's Redactie BON

Rechtbank: 'Geoefende boef' uit Noordwijk op het rechte pad, geen celstraf meer.

Een 42-jarige Noordwijker, die schuldig is aan diefstallen in Noordwijk, Leiden en Nieuwegein, hoeft van de Haagse rechtbank toch niet meer de cel in. De ‘geoefende boef’, zoals het OM hem noemt, heeft de criminaliteit afgezworen, en daarvoor wordt hij beloond...

De rechtbank vindt hem schuldig aan diefstal van babyvoeding in de Dirk van den Broek in Noordwijk. In Leiden zou hij bij de Jumbo wijn hebben gestolen, en bij de Sligro slagroompatronen. Verder pikte hij in een winkel in Nieuwegein de iPhone van een medewerker.

De Noordwijker gaf alleen de diefstal van de wijn toe, maar ontkende de overige diefstallen. De rechtbank vindt dat hij ze toch allemaal heeft gepleegd. Daarvoor krijgt hij een celstraf van 78 dagen, waarvan zestig dagen voorwaardelijk. De resterende 18 dagen heeft hij al in voorarrest uitgezeten, zodat de Noordwijker niet terug hoeft naar de cel.

Hij krijgt alleen nog een werkstraf van 100 uur. Dat is nog minder dan het OM had geëist. Dat wilde dat de Noordwijker nog een werkstraf van 180 uur zou krijgen. Ook de officier van justitie vond dat de Noordwijker niet meer hoefde te zitten.

Carrière
De Noordwijker heeft al een lange carrière in de criminaliteit achter de rug. Na de diefstallen, die allemaal in de eerste helft van 2018 plaatsvonden, is hij echter op het rechte pad beland. Het OM vond de man ook schuldig aan een inbraakpoging bij Flora Holland in Rijnsburg begin 2018 . De politie had hem herkend op beelden van beveiligingscamera’s. De rechtbank vindt, na de beelden zelf bekeken te hebben, dat de verdachte er niet op herkend kan worden.

Bron: Leidsch Dagblad