Datum: 14-08-2022 - 14:47
26
mrt
'20
UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers

UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.

Persbericht van de gemeente: De kust lokt met het mooie lenteweer, maar nog steeds is het beter de verleiding van een bezoekje te weerstaan. Daarom opnieuw deze oproep: kom niet naar het strand en de boulevards van Noordwijk. Je zit te snel hutjemutje op elkaar en kunt daardoor niet de verplichte 1,5 meter afstand aanhouden. Ook ben je al heel snel een groep. Het kan niet meer...

Toeloop voorkomen
Het mooie lenteweer duurt nog even. Daarom roept burgemeester Wendy Verkleij opnieuw op om niet naar het strand van Noordwijk te komen. Op vrijdag 27 maart 2020 worden opnieuw verschillende maatregelen genomen. Er zal extra toezicht zijn. Parkeerplaatsen aan de kust zijn vooralsnog dicht. Vooral bedoeld om toestromende recreanten te ontmoedigen. Inwoners kunnen natuurlijk een frisse neus halen op het strand, als ze ten minste de coronarichtlijnen naleven.

Het weekend is het weer minder gunstig, zo is de verwachting. Dan zijn de maatregelen niet van kracht. Wel kijken politie en Boa’s op zaterdag en zondag hoe het gaat met het verkeer en de toeloop. Zodra er sprake is van een toename van recreanten wordt opnieuw afgestemd welke maatregelen er genomen kunnen worden. Ook monitoren wij in overleg met buurtgemeenten de bollenvelden en andere plekken waar het druk kan zijn. De gemeente wil geen grote groepen mensen meer dicht bij elkaar zien. De overheden in de regio schakelen daar heel snel op, als dat nodig mocht zijn.

Toezicht en volgen hoe het verloopt
De burgemeester: “We nemen met gepaste tegenzin deze maatregelen. Maar het moet. Het voorkomen van besmettingen met het coronavirus heeft ieders prioriteit. Ik ga er vanuit dat we geleerd hebben hoe het afgelopen weekend is gegaan aan de kust en op heel veel andere plekken in Nederland. De maatregelen zijn stevig. Blijf thuis. Alleen de deur uit als het echt moet. En houd je aan de 1,5 meter norm en de regel dat je niet in groepjes op straat bent of op een andere plek.

 

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.