Datum: 02-10-2023 - 11:19
14
apr
'20
Gemeentenieuws: aanleg HOV-haltes van start gegaan.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Gemeentenieuws: aanleg HOV-haltes van start gegaan.

Medio april is in Noordwijk de aanleg gestart van de haltes voor Hoogwaardig Openbaar Vervoer tussen Noordwijk en Schiphol. Lijn 361 wordt er de komende weken helemaal voor ‘verbouwd’...

Samenwerking Gemeente en Provincie
Gemeente Noordwijk en de Provincie Zuid-Holland hebben wat te vieren. Er komt een heel netwerk Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) een deel ervan rijdt straks door Noordwijk. Samen hebben ze de aanleg van de haltes voorbereid en zetten nu een belangrijke stap.

Snel, comfortabel en nog veel meer
De huidige buslijn tussen Noordwijk en Schiphol wordt een hoogwaardige busverbinding. Dat is natuurlijk lijn 361. De lijn wordt grondig vernieuwd. Hoogwaardig wil zeggen: snel, comfortabel, frequent en betrouwbaar openbaar vervoer. Niet alleen nieuwe haltes. Maar ook aanpassingen van het wegennet waarmee de doorstroming verbetert.

Ook voordelen voor de andere weggebruikers
Om te zorgen dat de bus inderdaad op tijd, comfortabel én frequent kan rijden zijn aanpassingen nodig aan wegen en haltes. De gemeente Noordwijk wil hieraan meewerken en zet in op aanpassingen die ook voor andere verkeersdeelnemers een verbetering opleveren. Denk aan de doorstroming van het autoverkeer en de oversteekbaarheid voor fietsers en voetgangers. De gemeente werkt samen met de provincie aan de oplossing van een aantal knelpunten op de route. De HOV haltes krijgen een ruim perron, goede fietsenstallingen en dynamische reisinformatie met actuele vertrektijden.

Maatregelen
Van de Mortelstraat. Aan beide zijden ter hoogte van de Boerenburgerweg worden de oude haltes verwijderd en wordt een nieuwe halte ingericht met een overdekt bushokje. Er worden ook overdekte fietsenstallingen, een bank en afvalbak geplaatst.
Van Berckelweg. Aan beide zijden ter hoogte van het Sportpark worden de oude haltes verwijderd en wordt een nieuwe halte ingericht met een overdekt bushokje. Er worden ook overdekte fietsenstallingen, een bank en afvalbak geplaatst. 

Van Panhuysstraat Ter hoogte van het Piet Heinplein worden aan beide zijdes nieuwe haltes geplaatst. Deze nieuwe haltes worden ingericht met een overdekt bushokje. Er worden ook overdekte fietsenstallingen, een bank en afvalbak geplaatst. De oude haltes die aan het Piet Heinplein staan worden verwijderd.

Wanneer?
De haltes bij de Van de Mortelstraat en de Van Berckelweg worden uitgevoerd tussen 14 april en 8 mei 2020. De haltes bij de Van Panhuysstraat wordt later in het jaar uitgevoerd.

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.