Datum: 02-10-2023 - 11:06
19
me
'20
Heropening Golfbaan Tespelduyn groot succes.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Heropening Golfbaan Tespelduyn groot succes.

Afgelopen week konden de golfers eindelijk weer een golfronde maken op Golfbaan Tespelduyn. Immers, als gevolg van de Coronacrisis moest de golfbaan liefst 8 weken gesloten blijven. ‘Natuurlijk was dat een hard gelag om in het hoogseizoen met ook nog eens prachtig voorjaarsweer de golfbaan te moeten sluiten’, aldus directeur Peter Duivenvoorde. ‘En daar kwam de sluiting van onze horeca ook nog eens bij, dus waar wij normaal gesproken...

drukke tijden beleven kwamen al onze activiteiten ineens tot stilstand’.

Geen stilstand maar vooruitgang Op Tespelduyn maakte men van de nood een deugd. ‘Wij hebben geen moment stil gezeten’, vertelt restaurant manager Joyce Nederstigt. ‘Ons team heeft alle ruimtes opgefrist en alle muren zijn gesausd. Dankzij onze horecamedewerkers ziet alles er tiptop uit. Rondom de gebouwen is werkelijk alles onder handen genomen door onze keukencrew; alles ziet er weer spic & span uit’.

Verbeteringen van de golfbaan ‘Wij draaien nu ons 10e seizoen en wij hadden echt wel een lijstje met gewenste verbeteringen van de golfbaan’, zegt hoofdgreenkeeper Ro Wempe. ‘Wij hebben de periode van stilstand gebruikt om investeringen naar voren te halen en hebben liefst 2.800 m2 paden nieuw aangelegd, paden verlegd en bestaande paden verbeterd. Hiermee hebben wij duurzaam de kwaliteit van de baan verhoogd en dat wordt enorm gewaardeerd door onze golfers.

Het is een feestje om in de baan aan het werk te zijn en om steeds weer bedankt te worden door de enthousiaste golfers. Een erg welkome bijkomstigheid is dat de greens en fairways die 8 weken rust kregen en tot volle wasdom konden komen en wij als greenkeepersteam het gras de volle aandacht konden geven. Mooier dan momenteel kan gewoonweg niet, de baan ligt er optimaal bij’, besluit Wempe met een trotse glimlach.

Veel aandacht voor startende golfers Ook Tjeerd Staal professional van Golfschool Tespelduyn heeft niet stil gezeten. ‘Wij zitten in de afrondende fase van ons speciale lesprogramma voor startende golfers voor deze zomer. Er zullen heel veel mensen thuis blijven en wij komen dan ook met aansprekend golflesaanbod voor het hele gezin. Hoe leuk is het om de vakantieperiode te benutten om samen te leren golfen! Wij zullen ons programma binnenkort communiceren, dus houd de social media en de website van Golfbaan Tespelduyn in de gaten’, besluit Staal.

Meer informatie: www.golfbaantespelduyn.nl of 0252-241333.

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.