Datum: 30-11-2022 - 05:39
20
me
'20
Strandlopen kunnen niet doorgaan.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Strandlopen kunnen niet doorgaan.

Bij de Strandloop Commissie van de volleybalvereniging NOVO leefde nog lang de gedachte dat de StarBalm Strandlopen deze zomer nog wel door konden gaan. Er waren al plannen om dat in aangepaste vorm te doen of zo nodig een kleiner aantal lopen te houden. Helaas is inmiddels duidelijk geworden dat ook de Strandlopen deze zomer, voor het eerst in 49 jaar, niet door kunnen gaan. Alle evenementen...

in Nederland zijn afgelast tot 1 september 2020 en dus ook de StarBalm Strandlopen van NOVO Noordwijk. Er is overwogen om na 1 september alsnog 10 lopen te organiseren, maar daarvan is gebleken dat zoiets dat niet realistisch is. Scholen en andere sporten gaan dan weer beginnen, dat geldt voor de lopers en voor de vrijwilligers. Bovendien wordt het dan ook weer vroeg donker en minder aangenaam op het strand.

Geen serie dus, maar er wordt bekeken er na 1 september toch een losse loop voor individuele lopers kan worden georganiseerd. Als dat lukt, wordt dat uiteraard nog bekend gemaakt.

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.