Datum: 26-03-2023 - 10:25
27
me
'20
Zonnebloemplantjes voor de Burgemeester.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Zonnebloemplantjes voor de Burgemeester.

Woensdag 27 mei overhandigde Tessa Yanover ook wel bekend als Moedertje Groen drie zonnebloemplanten aan de burgemeester van gemeente Noordwijk, mevrouw Verkleij. Alles gaat nu net even anders, en daarom kwam Tessa met het idee voor deze zonnebloem groeiwedstrijd. Zo wil zij in coronatijd de inwoners en de gemeente Noordwijk toch een beetje in het zonnetje zetten en tevens aandacht geven...

aan de groeiende insectensterfte.

Aan de burgemeester vertelde zij: “het moet behoorlijk lastig zijn om als nieuwe burgemeester in crisistijden te werken binnen een gemeente en de inwoners toe te ‘spreken’, daarom wilde ik ook graag een zonnebloem aan mevrouw Verkleij overhandigen.” Vertelt Tessa enthousiast. De andere twee bloemen staan symbool voor de gemeente Noordwijk zelf en de insecten. Mevrouw Verkleij nam de bloemen graag in ontvangst.

In het gesprek wat volgde vertelde de burgemeester zelf ook hart voor de natuur te hebben. Haar zonnebloem krijgt een plekje in de tuin, de andere twee zonnebloemen krijgen een plekje bij het gemeentehuis van Noordwijk en Noordwijkerhout.

Tessa organiseert dit jaar een Noordwijks Kampioenschap zonnebloem groeien. Zij kweekten in haar woning meer dan 250 kiemplantjes voor de wedstrijd, maar ze had niet gedacht dat er zoveel deelnemers op zouden komen. Inmiddels zijn ze bijna allemaal opgehaald. De inschrijving loopt nog tot en met 1 juni, maar helaas hebben enkele deelnemers hun plantjes niet opgehaald. Daarom worden deze bloemen gedoneerd aan de verzorgingstehuizen in Noordwijk en Noordwijkerhout, maar ook aan inwoners zelf.

Wil jij ook een zonnebloemplantje doneren aan iemand die in het zonnetje gezet mag worden? Stuur een mailtje waarom+ de naam van de persoon naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Uit deze inzendingen loot Tessa op 1 juni de winnaars.

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.