Datum: 06-06-2023 - 10:48

17
jun
'20
College beantwoordt vragen PUUR over dalend aantal omgevingsvergunningen.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

College beantwoordt vragen PUUR over dalend aantal omgevingsvergunningen.

Een stijgende vraag naar woningen en een dalende aantal omgevingsvergunningen. PUUR stelt er schriftelijke vragen over. Het college heeft ze beantwoord. “Het doel is om uiterlijk in 2027, in de kernen Noordwijk Binnen en Noordwijk aan Zee, ruim 600 nieuwe sociale huurwoningen te bouwen.”...

Achterstanden aanpakken

“Hoe gaat u de grote achterstand van sociale (huur) woningen in de kern Noordwijk inhalen (huidig percentage is 19,2, gewenst is 30%)?”, die vraag stelde PUUR aan het college. Maar de fractie stelde meer schriftelijke vragen over het bouwen in Noordwijk. Er moet meer gebouwd worden en ook precies op de vraag. “Wanneer verwacht u dit te realiseren?” 

Statistieken die niet pieken

De partij stelt de vragen naar aanleiding van het aantal vergunningen dat is afgegeven. “Ondanks de grote, stijgende vraag naar woningen is het aantal woningen gedaald, waarvoor een omgevingsvergunning is verleend, in 2019 met 70% en in 2020 met ca. 50% (doorberekend op jaarbasis). In de kern Noordwijk is de daling enorm: in 2079 een daling van 42% en in 2020 een daling van 92% (doorberekend op jaarbasis). Zo rekent PUUR voor. 

Bouwstroom op gang krijgen

“Met de concept Woonvisie zet ons college in de periode tot 2030 in op het realiseren van netto 1.140 nieuwe sociale huurwoningen in de gemeente Noordwijk (exclusief liberalisering en verkoop). In de Prestatieafspraken met Stek voor 2020 is de doelstelling opgenomen om uiterlijk in 2027, in de kernen Noordwijk Binnen en Noordwijk aan Zee, ruim 600 nieuwe sociale huurwoningen te bouwen”, aldus het college in de beantwoordingsbrief. 

Kansen benutten

“Niet alleen voor de toekomst zijn belangrijke afspraken gemaakt, maar ook nu wordt er concreet gewerkt aan het realiseren van sociale nieuwbouwwoningen, zoals bijvoorbeeld in Offem Zuid waar momenteel wordt gewerkt aan de voorbereiding van fase 5 waar een complex met 57 sociale huurwoningen zal worden gerealiseerd. Hiernaast zal naar verwachting in 2021 het project Johanna van Hoornstraat starten. Een project met 100% sociale woningbouw met een omvang van totaal 62 sociale huurwoningen.”

Lees ook de beantwoordingsbrief. ‘Beantwoording schriftelijke (vervolg)vragen lid Visser-Danser (PUUR) inzake dalend aantal omgevingsvergunningen voor woningen ondanks de stijgende vraag’.

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.