Datum: 03-02-2023 - 21:47
12
jul
'20
Burgemeester Wendy Verkleij zit model voor kunstschilders.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Burgemeester Wendy Verkleij zit model voor kunstschilders.

Eindelijk mocht er weer geschilderd worden na maanden van afwezigheid. Kunstenaars Luc Mens, Ans Vianen, Mariska de Kok, Wil van der Niet en Joke Bos waren aanwezig in boekhandel van der Meer om een portret te maken van een inwoner uit Noordwijk, Noordwijkerhout, of De Zilk. Voor deze sessie was burgemeester Wendy Verkleij gevraagd welke zij ook honoreerde....

Ruim 2,5 uur heeft zij in de stoel gezeten om te poseren, en was zeer verrast door de creaties die gemaakt waren. Het eindresultaat werd met bewondering aanschouwd. Er werd gewerkt met verschillende materialen, zoals olieverf, potlood, houtskool, pen en pastelkrijt. De kunstwerken krijgen om de beurt een plekje in de kamer van de burgemeester.

Foto's: Richard van Egmond.

{gallery}13287{/gallery}

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.