24
jul
'20
Toch taakstraf geëist tegen spookrijdende Noordwijkse.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Toch taakstraf geëist tegen spookrijdende Noordwijkse.

De aanklaagster van het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep bij het gerechtshof in Den Haag alsnog om een taakstraf van 30 uur gevraagd in plaats van de eerder opgelegde boete van €500. De zaak betreft een 53-jarige Noordwijkse...

die een zwaar ongeluk veroorzaakte in maart 2017, door te spookrijden op de N206 op de Ing. Tjalmaweg in Valkenburg. Een moeder en haar dochtertje raakte daarbij flink gewond, de veroorzaakster had kneuzingen.

De eerder opgelegde boete in 2019 was vanwege het scheppen van gevaar op de weg. De rechtbank vond het aannemelijk dat de Noordwijkse een black-out had gehad en dat haar geen verwijt kon worden gemaakt over de verwondingen bij de slachtoffers. De aanklaagster verwierp dat verhaal, zij meende dat de Noordwijkse wel schuldig was aan het opgelopen letsel bij de slachtoffers en eiste daarom een taakstraf.

De Noordwijkse zelf blijft er bij dat alles buiten haar macht is gebeurd, dat ze niet schuldig kan zijn aan een black-out. Zij wil dan ook dat haar boete wordt vrij gescholden en vrijspraak krijgt.

Bron: Leidsch Dagblad