Datum: 26-03-2023 - 12:12
24
jul
'20
Vierde concert in Zomerserie Muziek in Jeroen, Jaap Zwart bespeelt Knipscheer-orgel.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Vierde concert in Zomerserie Muziek in Jeroen, Jaap Zwart bespeelt Knipscheer-orgel.

Donderdag 30 juli is Jaap Zwart een zeer welkome gast op het Knipscheer orgel in de Oude Jeroenskerk. In de afgelopen 20 jaar gaf Jaap Zwart al drie keer eerder een concert op het Knipscheer-orgel, waarop zijn legendarische grootvader...

Jan Zwart in 1937 zijn laatste concert gaf, tevens het begin van de Zomerserie.

Dat muzikaliteit bij de familie Zwart in de genen zit, heeft Jaap Zwart de afgelopen decennia dubbel en dwars aangetoond. Algemeen wordt hij beschouwd als een belangrijk organist van zijn generatie en aldus past hij heel goed in de reeks van toporganisten die elk jaar acte de présence geven in Noordwijk.

Jaap Zwart is geschoold op de conservatoria in Amsterdam en Den Haag en werd later ook docent op diverse conservatoria. Naast zijn werkzaamheden als docent is hij ook actief als concert- en kerkorganist. Hij geeft jaarlijks vele concerten in Nederland en laat tijdens deze concerten blijken een breed repertoire uit te kunnen voeren: van oude muziek tot aan het romantische repertoire.

Als kerkorganist is Jaap Zwart verbonden aan de Grote of Andreaskerk in Hattem en de Grote Kerk in Harderwijk, Het concert op a.s. donderdag begint om 20.15 uur. Op het programma staan stukken van o.a. C.Ph.E. Bach , Joseph Haydn, Ludwig van Beethoven en Louis Vierne.. Het ‘live’ kunnen volgen van de verrichtingen van de organist op een videoscherm in de kerk blijkt nog steeds een toegevoegde waarde.

In verband met Corona kunnen kaarten à € 7,- of € 5,-(Vrienden) uitsluitend worden gekocht via www.muziekinjeroen.nl. In de kerk worden de richtlijnen van het RIVM strikt gehanteerd.

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.